In cardrul unui partaj succesoral dupa bunica mea, avocatul partii adverse a mentionat cum ca nu as mai avea dreptul la succesiune deoarece a trecut mai mult de 1 an de cand am facut succesiunea dupa mama mea si nu am inclus mostenirea dupa bunica(mama mamei mele). Mentionez ca sunt parata in acest proces bunica fiind decedata de 16 ani si mama de 3 ani. Cum vine asta? Daca mama nu avea facuta succesiunea. Ce pot face? Mi se pare ca vreau sa ma excluda din mostenire. Mai mentionez ca am fost chemata la notar dar nu pentru a face succesiune ci pentru a renunta la mostenire.
Mostenirea poate fi acceptata tacit, implicit, prin acte prin care este lasata sa se intrevada vointa de a succede .(dreptul de optiune succesorala).
Acest drept rezulta din preluarea bunurilor din masa succesorala, instrainarea lor, posesie efectiva, plata impozitelor si a taxelor aferente.
Mare atentie, daca dati o declaratie de renuntare la succesiune, aceasta nu mai poate fi revocata .( numai in termen de 1 an si daca celelalte rude nu au acceptat mostenirea aceasta declaratie notariala poate fi revocata).
Solicitati instantei sa dispuna cota-parte din dreptul de proprietate.
Succesiune
simasabina
Buna ziua!
As dori sa stiu cum sa procedez in urmatoarea situatie:
X a decedat ,care are doi copii si doi frati.Copii nu doresc mostenirea ,fratii vor sa ... (vezi toată discuția)