avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare cumparare sau act mostenitor?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare cumparare sau act mostenitor?

Buna ziua.Socrii mei vor sa ii faca viitorului meu sot (adica fiului lor) act de mostenitor pe o bucata de pamant din gradina lor pentru a ne construi o casuta.Casa va fi despartita de la lor si va avea numar de casa. Este sigur acest act, nu vom avea probleme pe viitor cu ceilalti frati . Si inca o intrebare, eu ca viitoare sotie voi avea drept la casa daca voi deveni sotia lui?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:04, 17 Noiembrie 2009
Cat ar costa toate demersurile astea?
buna ziua!
daca dvs incheiati contract de vanzare cumparare cu rezerva unui uzufruct viager, legea prezuma un astfel de act incheiat cu un descendent act de donatie.
deci nu va recomand.
faceti act de vanzare cumparare!
Multumesc pentru sfat dar cam cat ar costa tot?
Depinde de valoarea ce o dati locuintei. Mergeti la un notar de stat .
Aici nu e vorba de o locuinta e vorba de vreo 40mp de pamant din gradina lor.Aici m-ar interesa cam cat ar costa actul de vanzare cumparare ca imi fac o idee.

Alte discuții în legătură

Declaratie facuta la notar Graminede Graminede buna ziua, este vorba de 2 frati unuia parintii i-au dat un apartament de 5 camere, celuilalt ii va ramane vila in care stau parintii momentan. Fiul caruia ... (vezi toată discuția)
Proprietari dupa testament carmen ala carmen ala Parintii mei vand cu clauza de uzufruct casa unui frate. Fratele lasa prin testament casa la doi nepoti. Fratele moare, dar dintre parinti, tatal inca ... (vezi toată discuția)
Doresc un raspuns concret la acest subiect dodorel62 dodorel62 Am fost casatorit si acum am divortat,iar in urma castoriei a rezulta un baiat care acum are 18 ani. Inainte de a deceda parintii mei atat mie cat si fostei ... (vezi toată discuția)