avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Inscriere imobil BCPI-hotarare proces penal
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Inscriere imobil BCPI-hotarare proces penal

Buna ziua,
Am o nelamurire. Daca in cadrul unui proces penal s-a cerut sechestru asigurator asupra unui imobil si a venit hotarare judecatoreasca in care s-a dispus instituirea sechestrului si inscrierea catre Oficiu de cadastru.
Cand s-a facut cerere de inscriere conform hotararii judecatoresti , Biroul de cadastru a cerut tariful legal cf cod 233 din ordinul 39/2009 si taxa de autorizare a persoanelor ce realizareaza lucrari de specialitate din domeniile cadastrului, geodeziei si cartografiei.
Taxa de inscriere este decenta 100 lei/ imobil +0.1% din creanta dar taxa a2a pentru persoanele juridice este 2000 de lei.
Intrebarea mea este se poate institui sechestru in favoarea firmei In cadru BCPI fara acea taxa de 2000 de lei deoarece se vrea inscrierea imobilului in favoarea firmei si nu lucrarile necesare pentru constatarea valorii asupra imobilului . Se poate inscrie imobilul fara realizarea acestor lucrari de cadastru ,geodezie si cartografie?
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2019
kult21, utilizator

Alte discuții în legătură

Inscriere imobil la cadrastru- hotarare penala kult21 kult21 Buna ziua, Am o nelamurire. Daca in cadrul unui proces penal s-a cerut sechestru asigurator asupra unui imobil si a venit hotarare judecatoreasca in care ... (vezi toată discuția)
Autorizare cadastru - pfa ady09 ady09 in cazul in care am absolvit o facultate in care s-au facut 2 semestre de topografie si ulterior am mai facut un curs postuniversitar de cadastru cu durata de ... (vezi toată discuția)
Casa sub sechestru vanduta de executori si nu poate fi intabulata popandrei popandrei Buna ziua, am o problema si va rog sa imi dati un sfat. am participat in cursul lunii decembrie 2013 la o licitatie imobiliara . In urma licitatiei am cumparat ... (vezi toată discuția)