avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare imobil mostenit de la parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare imobil mostenit de la parinti

Buna ziua

Am mostenit apartamentul parintilor ,am succesiunea facuta si vreau sa vand apartamentul. La notariat mi s-a cerut certificatul de casatorie pentru a-l introduce si pe sot in actul de vanzare-cumparare,chiar daca nu este necesara prezenta lui la semnarea contractului de vanzare. Ce lege reglementeaza introducerea datelor sotului ,atata timp cat el nu apare nicaieri in succesiunea dupa parintii mei? Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:56, 23 Ianuarie 2019
O sa cititi contractul. Si daca o sa il cititi cu atentie, veti observa ca sotul dvs nu are calitatea de vanzator si va dobandi nici un drept. Nici asupra bunului, nici asupra pretului.
Multumesc pentru timpul acordat si pentru raspuns. Ce este atat de dubois?? Nu e mai bine sa sufli in ciorba decat sa ajungi sa sufli in iaurt??? Ce este atat de deranjant ca vreau sa ma asigur,pentru ca niciodata nu stii ce iti rezerva viata???
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa va asigurati de ce?
E dubioasa reactia dvs. Mai pe romaneste: "ati luat foc" inainte sa cititi actul, sa vedeti ce scrie in el si contextul in care apare numele sotului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumunitate legala-mentiune in acte translative de proprietate? sandina29 sandina29 Buna seara! Eu si sotul suntem casatoriti inainte de 1 oct. a.c. Am cumparat un imobil in oct. a.c. In actul de vanzare cumparare notarul a trecut drept de ... (vezi toată discuția)
Contract inainte sau dupa casatorie LittleMary LittleMary Buna ziua, In curand urmeaza sa ma casatoresc. DIn pacate logodnicul meu are ceva probleme si anume: multe amenzi la primarie din cauza permisului auto, ... (vezi toată discuția)
Separare de bunuri Daniel Stefan Daniel Stefan Buna ziua , suntem casatoriti di 2007 cu regimul bunurilor in comun din oficiu evident. Casatoria a avut loc in Romania ,amandoi suntem cetateni romani cu ... (vezi toată discuția)