avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

contestare executare silita

cum si in cit timp se poate contesta o executare silita?am o poprire pe salariu din octombrie 2018 pentru un credit bancar facut in 2005 si o sentinta de executare silita din 2014 de care am aflat acum o data cu poprirea.multumesc
-mentionez ca e un credit la care am platit o singura rata in 2005 ,deoarece am fost plecat diun tara o perioada mai lunga,in tot acest timp nu am primit nici o notificare si nici acum cind m-am trezit cu poprirea
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2019
alexmen, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:33, 16 Martie 2019
Odată trecute cele 15 zile, potrivit legii prescripția a fost întreruptă. Nu se mai poate face nimic în privința prescripției.

Contestație la executare pentru alte motive se poate face și acum, și oricând în viitor.
Nu trebuie schimbat locul de munca pentru a contesta ceva anume care n-ar fi respectat din procedura civilă.

Prescrierea însă a fost deja întreruptă prin începerea executării din octombrie-2018, iar în prezent datoria nu mai este prescrisă.

Dacă schimbi locul de muncă, și Executorul trimite o altă ÎNCHEIERE de executare, ai dreptul să o contești, DAR nu mai are nici o legătură acea contestare a unui act de executare cu prescripția care deja a fost întreruptă din octombrie-2018.

Pot fi contestate însă alte nereguli, spre exemplu dacă nu este respectat procentul de poprire care este de maxim 33% pentru o singură datorie.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2019
Dapix, utilizator
buna seara,
Un credit facut in 2005 si scadent in 2010 la care nu s-a platit nimic in acea perioada si nici dupa pentru ca nu l-am facut eu,e un fals,am aflart de el acum cind am primit acea incheiere,am ales calea cu contestatia si prescrierea crezin ca e mai usoara mai ales ca Hotarirea jud.de executare e dta in 2014 si executorul m-a plimbat la propriu vreo 20 de zile cind am cerut dosarul nestiind de cele 15 zile(era foarte sigur ca nu pot contesta cind am fost la el.Ce pot face in situatia asta.Sincer nici eu nu vreau sa schimb locul de munca pentru ca e ok,dar 700 de lei pe care-i donez lunarm-au bagat in criza.O seara placuta va doresc
Nu aveti ce sa mai faceti. Trebuia contestat atunci. Executorul nu v-a fentat. El si-a facut treaba. Nu executorul trebuia sa va ajute. Degeaba mai contestati daca primiti si la urmatorul loc de munca. Practic, nu mai aveti ce face.
adica cum nu m-a fentat?m-a plimbat cu vorba fara sa-mi dea dosarul vreo 20 de zile ca sa se asigure ca nu pot contesta,el stia de 15 zile eu nu si nici nu a spus cind am cerut dosarul,asta nu e fenta?asa isi face traba un executor?
Pai executorul nu este nici avocatul dvs. si nici prietenul. Avea obligatia legala sa va puna la dispozitie dosarul in termen de 5 zile de la data la care i-ati solicitat. Aveti dovada scrisa prin care i-ati solicitat documentele? Exista dovada cu data la care vi le-a pus la dispozitie (proces verbal, ceva)? Daca nu....

Alte discuții în legătură

Executare silita Ionut Anonim Ionut Anonim In luna april mai 2016 mi s a facut ultima poprire pe salariulsalariu la firma X(in 13.042016 am schimbat locul de munca la firma Y)...in 12.03.2018 am primit ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu - buna seara, as aprecia sfatul dvs. pentru situatia de mai jos. ... Dyana75 Dyana75 Buna seara, As aprecia sfatul Dvs. pentru situatia de mai jos. La 2 luni de la angajare, am primit doua notificari de poprire salariala pe adresa ... (vezi toată discuția)
Pot invoca prescrierea in cursul executarii silite? Chestiuta Chestiuta Buna ziua, Am o executare silita din 2017 in care s-au tot schimbat recuperatorii. Dar cu toate acestea eu am aflat de ea abia in septembrie 2019 cand am si ... (vezi toată discuția)