avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Formular 230 plafonat???
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Formular 230 plafonat???

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o nelamurire. Suma de 2% din impozitul pe venit anual pe care il redirectionez catre o anumita asociatie e plafonata la 300 ron sau se directioneaza indiferent cat este acel 2%? Daca e plafonata ce se intampla cu diferenta de bani?
Multumesc anticipat
Revin cu precizarea ca anul acesta am inceput sa strang formulare pt Asociatia X. Copilul meu ar trebuii sa beneficieze de acesti bani pentru terapie. Si as vrea sa stiu despre suma as putea beneficia prin aceste formulare. Pt ca daca pe un formular as obtine o suma de 1000 ron (ipotetic) din impozitul anual.. e o diferenta fata de 300 ron din impozit.
Multumesc inca o data.
Cu acel formular 230, persoana in cauza poate sa faca si altceva adica "contribuabilii solicită deducerea din veniturile impozabile din salarii, obținute la funcția de bază, a cheltuielilor efectuate pentru economisire în sistem colectiv pentru domeniul locativ, potrivit legii, în limita unei sume maxime egale cu 300 lei pe an.."
Dar asta nu va intereseaza pe dumneavoastra ci doar directionarea 2% catre ong. Deci nu este niciun prag. Oricat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Februarie 2019
george-neagu, moderator
Multumesc frumos pentru rabdare si pentru intelegere. Am inteles acum exact.
O zi placuta!
Ce ati postat mai sus nu sunt instructiuni pentru completat formularuil 230 pentru veniturile din 2018. Formularul abia a aparut anul acesta, Si inlocuieste un formular de acum doi ani, care nici el nu prevedea asa ceva. Ce ati postat Dvs. este din instructiunile unui formular preisoric, din 2007, care nu mai este valabil de foarte multi ani. De fapt Chiar Dvs. ati citat faptul ca textul este din M.Of. 878/21.XII.2007 si face referire la vechiul Cod Fiscal care nici el nu mai este in vigoare de ani de zile... deci pur si simplu ati confundat formularul actual cu unul foarte vechi, care nu mai este in vigoare de foarte multi ani.... Insa nici acela nu plafona nimic, ca nu se refera la directioanarea a 2% din impozit catre ONG, ci la o alta operatiune care se putea face prin acelasi formular, si anume acea economisire locativa de care mentionasem anterior. Acum sper ca e lamurita complet incurcatura.
Am cautat pe net articole despre acest subiect, si aceasi informatie cum ca ar fii plafonat o aveam si de la cineva care are asociatie. Dupa cum am zis si mai sus, eu sunt la inceput de drum.
Imporatant este faptul ca nu se plafoneaza acest impozit pe venit (2%).
Va multumesc pentru rabdare si pentru timpul acordat.
Am intrebat aici pentru ca sunteti in domeniu si puteti sa ma lamuriti mai bine.
O zi placuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Directionarea unei sume reprezentând pânã la 2% din impozitul pe venit ANDA CRETU ANDA CRETU Pot alege destinatia unei sume reprezentand pana la 2 % din impozitul pe venit obtinut in anul anterior. Ce inseamna pana la 2 % , exista o limitare in acest ... (vezi toată discuția)
Campania 2 % la_raisa la_raisa Buna ziua, as avea o intrebare privind depunerea la Finanate a formularului 230: - trebuie neaparat sa fie insotit de fisa fiscala a contribualbilului? ... (vezi toată discuția)
Intrebari legate de contract de scolarizare Gaby811 Gaby811 Buna seara, Sunt angajat cu CIM la un SRL din data de 3 august 2010, iar anul acesta am fost admis la facultatea de contabilitate si informatica de gestiune ... (vezi toată discuția)