avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Boxele din subsolul tehnic al blocului au instalații ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Boxele din subsolul tehnic al blocului au instalații electrice improvizate, motiv pentru care m-am curentat când a trebuit să umblu la instalația de apă. Președintele și administratorul știu dar nu iau nicio măsură, îi pot da în judecată?

Buna ziua,
Am cumparat de curand un apartament si in urma renovarilor a trebuit sa inchid si sa deschid apa de la subsolul blocului, astfel ca m-am electrocutat! Din fericire am supravietuit si am aflat si motivul: boxele locatarilor construite ilegal la subsol, beneficiu de lumina prin instalatii improvizate ( direct de la un bec aflat pe perete de la care plecau fire ce urmareau conductele de apa ) ! Cand am relatat intamplarea presedintele si administratorul scarii ( care cred ca au si ei o astfel de boxa dotata cu instalatie electrica ), au aratat interes zero,ne-au atras atentia ca nu avem de ce sa mergem in subsol, si sa-i sunam pe ei inainte! As vrea sa stiu daca ii pot da in judecata si care este temeiul legal pentru un astfel de demers! De asemenea iau in calcul sa fac o plangere penala pt. care am de asemenea nevoie de cadrul legal ?! Mentionez ca am facut o notificare scrisa pe care au refuzat sa o inregistreze ( am filmat toata conversatia) ! Am un copil adolescent, ma intreb ce s-ar fi intamplat daca l-am fi trimis pe el sa deschida apa la subsol! Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: wizzard68 , utilizator 00:49, 25 Aprilie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util


Demos a scris:

Bravo @GermanAlex, ati sesizat miezul problemei.

Deasemenea, faptul ca autorul spetei s-a electrocutat implica o pierdere permanenta de energie de care se pare ca nimeni in AP nu s-a sesizat!!!

Of, fizica asta ne omoara!
Pierderea de energie se face doar in momentul electrocutarii. Deci cu cat mai des se electrocuteaza cineva, cu atat mai multa energie se consuma (pierde) prin electrocutare... (adica ia nastere un curent care trece la pamant prin corpul norocosului care a pus mana unde nu trebuie)
Fizica asta....Ar fi trebuit sa se electrocuteze si ceilalti utilizatori din bloc cand foloseau apa..ca doar nu curenta teava doar in locul ala..E absurd ce spuneti..Instalatiile din subsolurile blocurilor fie ca sunt pt iluminat sau prize sunt realizate la tensiunea de 24 vca prin transformatoare de separatie galvanica 220/24 v.Exista contoare de energie pt. parti comune adik subsoluri,holurile blocului,lifturi.Cel care utilizeaza iluminatul in boxe nu fura curent asa cum sustineti..El este contorizat la parti comune .Si daca cineva a tras fire de 220v ilegal in subsol si atingeau teava aia de apa se electrocuta lumea in casa cand foloseau apa..Atunci e problema mare si puteti sa faceti demersuri in acest sens..Solicitati un electrician autorizat ANRE sa va rezolve instalatiile alea .Contra unei sume ,evident.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instalare lumina in boxe narciisa narciisa Buna seara, In asociatia din care fac parte ma confrunt cu urmatoarea situatie, pentru care as avea nevoie de raspunsul dumneavoastra. Acum cativa ani ... (vezi toată discuția)
Inchiriere boxe la subsolul blocului coryzalia coryzalia Sunt presedintele unei asociatii de proprietari si incerc sa gasesc solutia legala pt o problema cu care se confrunta asociatia: comitetul executiv doreste ... (vezi toată discuția)
Furt de energie electrica la asociatia de proprietari m.belu m.belu Am informatii certe ca in boxele aflate la subsolul blocului, proprietarii si- au improvizat prize si si- au instalat lazi frigorifice , care consuma nonstop ... (vezi toată discuția)