Un intreprizator si-a deschis o firma,in bloc,la parter si a instalat o camera de supraveghere orientata spre intrarea in bloc.A spus ca a instiintat administratorul blocului.Noi,locatarii nu am fost consultati , nu este afisat nimic referitor la aceasta camera video.Este legal ?Cui trebuie sa ne adresam ?
Instalarea camerelor /sistemelor de supraveghere in imobile de locuit in comun ,necesita parcurgerea unei proceduri legal stabilite intre care este obligatoriu sa existe acordul individual al tuturor proprietarilor din imobil
Clarificati problema cu presedintele de asociatie
multumesc pentru raspuns.presedintele nu raspunde la telefon , nu poate fi contactat ,nu raspunde la mesaje desi a fost intrebat despre aceasta camera.cui sa ne adresam mai departe ?
Dar cu ce va deranjeaza camera respecriva, platiti ceva pentru asa ceva, va cere de mancare sau ce?
Este adevarat, asa cum spunea si @ynocentta, trebuie parcursa o procedura legala si informare dvs. a tuturor locuitorilor din scara, ca zona de intrare in bloc este supravegheata video.
Daca costurile il privesc doar pe vecinul dvs. nu vad de ce va deranjeaza acea camera. Nici nu stiti cand o sa aveti nevoie de aceste servicii - dar trebuie sa va ganditi!
iustinabela26
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu doresc sa intru in polemica cu nimeni.Cred că trebuie respectata legislația.Poate nu v-am dat detalii.Acest vecin a instalat camera de capul lui,iar imaginile tot el le stochează/analizează și cine știe ce mai face cu ele.Nu e o camera instalată cu acordul/stiinta locatarilor,cu firma autorizata,cu stocarea/prelucrarea cf legislației.Nu e vb de costuri.De aceea am cerut un sfat juridic pe acest site.Altfel,ne instalam fiecare camera video și în loc de internet,filme,etc,ne urmărim vecinii.Accesul se face cu cartele și niciodată,nimeni nu a cerut instalarea camerelor video.Doream sa știu dacă e legal ce face sau nu !