avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore suplimentare

Buna ziua,
Cat de permisiva este legea privind orele suplimentare?!
1. Potrivit spuselor angajatorului, citez :" orele suplimentare, LEGAL,nu pot fi platite in luna in curs deorece compania risca o amenda! "
2. Daca am efectuat ore suplimentare, de ce in loc sa fiu plătit..dupa 60 de zile... ma forteaza sa stau acasa,doar ca se apropie ziua de plata a acelor ore? Imi pare un abuz ca 250 de angajati din 300+ odata ii lasa acasa doar pentru a evita plata.Mai ales ca suntem multi cu concediu neefectuat de anul trecut.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:09, 13 Februarie 2019
In cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in termen de 60 de zile dupa efectuarea acesteia, in luna urmatoare, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia care nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile recuperare Costin85 Costin85 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cât este de corect ca o companie sa te cheme la ore suplimentare iar cand se apropie data plății ( 60 de zile ) sa te ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna si ore suplimentare ContSters276586 ContSters276586 Din anul 2012 mi-au ma-i ramas 16 zile concediu de odihna si 55 de ore suplimantare.Am stat acasa pentru sarbatorile de iarna 2012-2013, 7 zile.Mi-au spus de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, va rog să-mi spuneți cum se procedează în cazul ... cristinast cristinast bună ziua, va rog să-mi spuneți cum se procedează în cazul în care un salariat a efectuat 15 ore suplimentare într-o luna care are 160 de ore și ... (vezi toată discuția)