avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj succesoral

Bună dimineața,bunicul meu a decedat în urma cu 35ani iar bunica acum 26ani.Din căsătoria celor 2 a rezultat 2 copii,mama si unchiul meu care nu a fost căsătorit însă dintr o relatie extraconjugale a rezultat 2 copii,unchiul a decedat cu 30 ani in urma.Mama mea a murit acum 16ani si noi nu am dezbătut succesiunea după ea,însă de curand am fost chemați în instanță de către verisori mei ptr.a face partaj succesoral si iesirea din indiviziune.Au dreptul moral si legal sa faca acest lucru având în vedere că ei nu s au ingrijit de bunica,nu au adus nicio contribuție materială în toți acești anii,mai mult taxele și toate cheltuielile au fost achitate de mama si tatăl meu,tata care in prezent locuiește în acel imobil de mai bine de 18ani.Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:06, 22 Februarie 2019
Unchiul a decedat cu mult timp înaintea bunicii,iar în tot acești anii care s au scurs ei nu au spus absolut nimic,nu au ridicat nici o pretentie nici macar acum 15 ani cand mama s a stins din viață au venit sa Vb.cu mine,ne am trezit acționari în judecată și obligati sa facem acest partaj succesoral.

raluk0207 a scris:

Articolul scris de dvs se refera la posibilitatea anularii certificatului de mostenitor.
Dar motivul anularii care a fost?
Ati mentionat mai sus ca in certificatul de mostenitor, bunica a renuntat si a ramas mama unica mostenitoare.
Cumva deduc ca unchiul nu a fost declarat. S-a "uitat" existenta lui si de fapt asta a fost motivul anularii.
Verisorii dvs au dreptul la jumatate.
Vina apartine exclusiv parintilor dvs care de 28 de ani au stat in casa cu bunicii si au avut tot timpul din lume sa-si faca acte, cat bunicii erau in viata. Faptul ca au locuit acolo, legal, nu ii indreptateste la mai mult.
Iar pentru investitii, au doar un drept de creanta.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inaintea bunicii.
Dar cand a murit bunicul, traia?
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2019
raluk0207, utilizator
Da,bunicul a murit înaintea unchiului meu,noi eram foarte mici cand el s a stins din viață si practic nu ne mai aducem aminte absolut nimic in cel privește pe bunic,nici macar cum era acesta.

raluk0207 a scris:

Inaintea bunicii.
Dar cand a murit bunicul, traia?

P.Ana24, utilizator
Cum se stabilesc cotele ce le revin moștenitorilor, moștenirea a aparținut bunicii din partea mamei,la această moștenire poate participa si tatăl meu în calitate de soț supravietuitor?

gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cotele se stabilesc in ordinea deceselor si in functie de numarul și calitatea moștenitorilor.
Însă, mai la concret trebuie văzute actele de proprietate. Ce scrie in ele, ce cuprind, pe numele cui etc etc etc.
Tata nu participa direct la moștenirea bunicii, pentru că e ginere.
Dacă mama a murit după bunica, o va moșteni.
Ulterior, pe mama o vor moșteni soțul supraviețuitor (adică tata) si dvs, copiii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa bunici. 2 din 6 copii ai acestora sunt decedati Ica23 Ica23 Buna seara. Am cateva nelamuriri legate de o succesiune ce dorim sa o dezbatem. Parintilor mei le-a ramas “mostenire” (buncii au impartit tot ce aveau in ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa mama pe 2 mase succesorale sorisso2005 sorisso2005 Buna ziua, Am cateva intrebari legate de succesiune. Mama a decedat in 2007 iar succesiunea dupa mama am facut-o acum in 2012. Succesiunea a fost ... (vezi toată discuția)
Diminuarea masei succesorale prin disimulare ionmoisil ionmoisil Parintii tatalui meu au avut 2 fii, tatal meu si unchiul meu.Primul a decedat bunicul inainte de 1989.Masa succesorala dupa bunicul meu s-a impartit in cotele ... (vezi toată discuția)