avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... LEGE pentru modificarea art.109 din Ordonanţa de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

LEGE pentru modificarea art.109 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice

Buna ziua,
Acest proiect a fost atacat la CCR si anumite dispozitii din lege au fost declarate neconstitutionale.
"Prin Decizia pronunțată în ședința din 6 noiembrie, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a admis obiecția de neconstituționalitate formulată de Președintele României și a constatat că dispozițiile articolului unic [cu referire la art. 109 alin. (6)-(11), (13) și (14) din O.U.G. nr. 195/2002] din Legea pentru modificarea art. 109 din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, sunt neconstituționale."
iar,
"De asemenea, Curtea Constituțională a respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate formulată de același autor și a constatat că celelalte dispoziții de lege criticate sunt constituționale în raport cu criticile formulate."

Asta inseamna ca alin. (4) este legal?
(4) Dispozitivele destinate măsurării vitezei se instalează exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale poliţiei rutiere şi care sunt poziţionate vizibil. Dispozitivele mobile, de tip pistol, destinate măsurării vitezei se utilizează la o distanţă maximă de 10 metri de autovehiculele care prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale poliţiei rutiere. Se interzice utilizarea dispozitivelor de măsurare a vitezei din autovehicule care nu prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive, de către poliţişti care nu poartă uniforme, cu înscrisuri şi însemne distinctive, conform alin. (1)

Multumesc

Alte discuții în legătură

Cine mai prelugeste dovada de circulatie guta_bazaconii guta_bazaconii PE DATA DE 21.08.2007 AM AVUT UN INCIDENT RUTIER CA URMARE FIINDU-MI SUSPENDAT PERMISU DE CONDUCERE,CIRCULAND CU DOVADA CARE TREBUIA PRELUNGITA LA 30 DE ZILE ... (vezi toată discuția)
Exceptia de neconstitutionalitate miruna.c miruna.c 1. pot s-o ridic prin notele de sedinta fara sa ma prezint? (plangere contraventionala) 2. daca are legatura cu cauza si art respectiv nu a mai fost declarat ... (vezi toată discuția)
Refuz recoltare probe biologice. este acest articol de lege constitutional? trucker1 trucker1 am fost condamnat la 7luni inchisoare,cu suspendare,pentru incalcarea art 87 p5,cod rutier. eu cosider ca acest articol din OU195 este NECONSTITUTIONAL. am ... (vezi toată discuția)