avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Maternitate și o sarcina cu risc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Maternitate și o sarcina cu risc

Buna ziua! Va prezint următoarea situație. Acum sunt in CCC1 copilul are 1 an și 4 luni .Intre timp am rămas însărcinată și mai am 5 luni până nasc. Din păcate această sarcină este cu risc. Nu am voie sa fac efort deloc, trebuie sa stau întinsă în pat toată ziua. Cu copilul nu are cine sa stea . Părinți noștri sunt departe de noi. Iar la creșă dacă îl duc până trece acea perioadă de acomodare o sa dureze o lună sau două. Timp in care eu trebuie sa fac efort cu el. În situația de față credeți că soțul poate benefica de concediu că să poată sta cu copilul până la finalul acestei sarcini?
Nu au cum sa va prelungeasca dumnealor, primaria, contractul. Decat daca sunteti angajata dumnealor...
Poate se refereau la faptul ca angajatorul nu va poate concedia in perioada de sarcina, in perioada cat primiti indemnizatia pentru CCC cat si pe o perioada de 6 luni de la revenirea la locul de munca, dupa CCC.
Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2019
Ionut.ion, utilizator
Ce-i de la Primarie se refereau poate la suspendarea c.i.m. pe durata CCC...
Ce-i de la primărie se refereau la faptul că angajatorul meu este obligat prin lege ca după terminarea CCC1 să îmi prelungească încetarea contractului de muncă pentru încă doi ani pentru CCC2. Acum tot ce mă interesează este sa știu dacă pot ieși din CCC1 sa intre soțul în locul meu iar eu pentru a doua sarcina sa primesc concediu cu risc maternal...
Eu v-am sugerat ideea asta... si cred ca se poate.
dar, pana faceti pasul acesta, discutati cu angajatorul si cu medicul dvs.
Sigur. Vă mulțumesc mult pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de risc maternal Ayana1 Ayana1 Buna ziua, As dori sa va intreb care este procedura in cazul unei salariate aflate in CCC si care este insarcinata din nou, in cazul in care medicul i-a ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal contract perioada determinata andreea_0103 andreea_0103 Buna ziua! Am o mare nedumerire... Am lucrat la o companie din oct 2017 pana în februarie anul acesta cu contract pe perioada determinata. Am avut 4 ... (vezi toată discuția)
Contract pe perioada determinata incheiat in timpul sarcinii ism ism Buna ziua. Sunt angajata cu contract pe perioada determinata, pana in data de 01 Mai 2016. Acesta este cel de-al treilea contract pe perioada determinata, ... (vezi toată discuția)