avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificate de trezorerie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificate de trezorerie

Buna seara!

As dori sa ma ajutati si pe mine cu o curiozitate.

In urma decesului unchiului meu, am moștenit niste certificate de trezorerie in valoare totala de 97000 RON. Aceste certificate au fost incluse în succesiune si sunt menționate pe certificatul meu de mostenitor.

Intrebarea e: cum intru in posesia acestei sume? Nu doresc să las certificatele sa imi faca "pui", adică dobânda. Chiar am nevoie de bănuți.

Multumesc anticipat pentru răspunsurile dumneavoastră.
Cel mai recent răspuns: HCrisan , utilizator 18:35, 5 Martie 2019
Mergeti cu certificatul de mostenitor si cu hartiile care le-a primit cand a cumparat acele titluri de stat, la trezoreria din judetul dumneavoastra si o sa va indice detaliile.
Fiind o suma asa mare, o sa va ceara sa prezentati si hartia de la banca cu atele contului bancar valabil (al dumneavoastra) in care sa faca transferul caci nu au voie sa va dea bani lichizi asa multi.
Multumesc pentru raspuns.

Din cate am citit pe toate site-urile aceste certificate se pot răscumpăra doar la o anumita perioada, de ex. Din 5 in 5 ani. Fiind vorba de moștenire si ca persoana care le-a cumparat nu mai este, eu va mai trebui sa astept anii acestia?

Iar in legatura cu hârtiile pe care le-a primit unchiul meu cand a achiziționat certificatele, mentionez ca nu le-am gasit. In schimb, am extrasul cu toate certificatele, actualizat în februarie. E o problemă ca nu am certificatele fizice oare?

george-neagu a scris:

Mergeti cu certificatul de mostenitor si cu hartiile care le-a primit cand a cumparat acele titluri de stat, la trezoreria din judetul dumneavoastra si o sa va indice detaliile.
Fiind o suma asa mare, o sa va ceara sa prezentati si hartia de la banca cu atele contului bancar valabil (al dumneavoastra) in care sa faca transferul caci nu au voie sa va dea bani lichizi asa multi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire bogdaner bogdaner Bunica mea a decedat.Ea avea un cont la CEC, la care era imputernicit fratele tatalui meu.Cu cateva zile inainte ca bunica sa moara, acesta a transferat banii ... (vezi toată discuția)
Instiintare vizita la domiciliu smile_and_nothing_more smile_and_nothing_more In primul rand la multi ani tuturor persoanelor si tot binele sa se invarta in jurul nostru. Ca sa incep totusi, in urma cu 4-5 ani, viitoarea mea sotie a ... (vezi toată discuția)
Succesiune- unic mostenitor Mmiha Mmiha Mama a murit in aprilie 2007 si tata a murit in 15 octombrie 2009, da saptamana trecuta, eu sunt singur la parinti, de la mama au ramas niste terenuri pe ... (vezi toată discuția)