avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1881 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediu

daca un salariat a avut in cursul unui an concediu medical 90 zile , cat concediu de odihna mai are dreptul ? ( in mod normal ar fi avut 21 zile )
Cel mai recent răspuns: mihai_u , utilizator 12:46, 24 Noiembrie 2009
Deci sa inteleg ca concediul medical nu constituie vechime in munca?
Mai am o intrebare... Stiu ca zilele de concediu ramase pe anul 2008 se pot lua pana la sfarsitul anului 2009. Sa zicem ca mi-au mai ramas 10 zile. In anul 2009 imi iau tot concediul de 21 zile. Prin urmare pe 2009 voi figura cu un total de zile de concediu de 31. Este corect? Se inregistreaza la fel?
Concediul medical acordat in baza O.U.G. nr. 158/2006, precum si concediul pentru cresterea copilului acordat in temeiul O.U.G. nr. 148/2005, perioada efectuarii stagiului militar in conditiile Legii nr. 46/1996, respectiv perioada in care o persoana a beneficiat de indemnizatie de somaj potrivit Legii nr. 76/2002, sunt asimilate stagiilor de cotizare in sistemul asigurarilor sociale de stat, asigurarilor de sanatate, respectiv asigurarilor pentru somaj – fara ca acest lucru sa insemne in mod automat includerea acestor perioade in vechimea in munca, cu atat mai putin in vechimea in specialitate a unui salariat.

Codul Muncii-Art. 141. (3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.

Puteti avea in anul 2009 un numar de 31 de zile de CO,sunt zile cuvenite, provenind din 2008 si 2009.
felisana a scris:

Deci sa inteleg ca concediul medical nu constituie vechime in munca?


Zilele de concediu medical constituie vechime in munca, doar ca pentru perioada de concediu medical nu aveti dreptul la concediu de odihna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri co cristina29 cristina29 Buna ziua! As dori si eu cateva lamuriri referitoare la concediul de odihna. Personalul din firma noastra este angajat din 01.03.2009. Am citit codul muncii, ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna in cazul demisiei andreea elena andreea elena doresc sa-mi dau demisia.nu stiu exact cum e cu concediul.am avut concediu de odihna toata luna august.daca incep din ianuarie,februarie in alta parte cate ... (vezi toată discuția)
Concediul medical reduce durata concediului de odihna? ellena ellena Daca un salariat are dreptul la 21 de zile de concediu de odihna pe an si a beneficiat de 2 luni de concediu medical, concediul de odihna se acorda ... (vezi toată discuția)