avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament OLOGRAF: trebuie să precizez clar ce las ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament OLOGRAF: trebuie să precizez clar ce las moștenire, sau pot să scriu doar că las toate bunurile mele cuiva anume?

Buna ziua .Doresc sa imi scriu testamentul olograf .
va rog sa imi spuneti daca in testament trebuie sa precizez clar ce las mostenire - de exemplu apartamentul cutare cu adresa ,etc ) precum si conturi ( nr cont ,banca ,etc?
sau scriu ca las toate bunurile mele lui cutare?
multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca lasati absolut tot aceleiasi persoane, e suficient sa mentionati "intreaga mea avere mobila si imobila". Nu trebuie enumerate bunurile.
Insa...De ce nu incheiati testamentul la notar?
Multumumesc mult .Pentru ca plec in vacanta si nu mai am timp.Sunt inca tanara am 50 ani ,nu sunt casatorita si nici nu am copil
Am 3 frati si vreau sa i las unuia singur tot. O sa ma duc si la Notar, dar acum nu mai am timp.Plus ca la notar am inteles ca trebuie cu 2 martori care cam greu sa-i aduni ,joburile se termina seara tarziu ,notarii inchid repede ,etc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit art. 1043, alin 2 din Codul civil:"Cu ocazia autentificării, testatorul poate fi asistat de unul sau de 2 martori."
Poate. Nu e si obligatoriu
De regula. prezenta martorilor e necesara daca testatorul are o varsta inaintata sau nu poate scrie.
Redactarea unui testament la notar dureaza maximum o ora.
Credeti-ma ca pentru o ora libera de la serviciu, il scutiti pe fratele dvs de batai de cap si cheltuieli ulterioare.
Va multumesc mult.O sa ma gandesc serios .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Testamentul olograf se scrie de MANA, se DATEAZA si se SEMNEAZA. Lipsa oricaruia din aceste elemente il face nul. Daca lasati totul scrieti asta. Nu trebuie sa scrieti de lampa din hol si de presul de la intrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legat cu titlu particular. are valoare juridică înregistrarea video? alinapopa2009 alinapopa2009 Buna seara daca din ultima dorinta a unei persoane am fost aleasa sa mostenesc o parte din ce detine, dar din cauza ca nu ma asteptam sa moară nu am facut ... (vezi toată discuția)
Testament. olive olive buna seara din nou revin cu o veche problema care pare ca nu se mai termina privind un testament sa o iau cu inceputul tatal meu a trait in concubinaj cu o ... (vezi toată discuția)
Fratii sunt mostenitori rezervatari adelina constantin adelina constantin am un frate, care nu se intereseaza de mine. As vrea sa las mostenire apartamentul proprietate personala unei persoane care are grije de mine. daca fac un ... (vezi toată discuția)