avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Vreau să implementez o platformă de închiriere ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Vreau să implementez o platformă de închiriere biciclete, și nu numai, de la persoană la persoană. Există reglementări privind veniturile dintr-o astfel de activitate?

Salutare,

Vreau sa implementez o platforma de inchiriere biciclete si nu numai, de la persoana la persoana. Intrebarea mea este daca exista ceva legi privind inchirierea si veniturile din acest tip de inchiriere ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 16:52, 22 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, in ceea ce priveste inchirierea de la persoana fizica la o alta persoana. Cod Fiscal:

CAPITOLUL IV - Venituri din cedarea folosinței bunurilor

ART. 83 - Definirea veniturilor impozabile din cedarea folosinței bunurilor
(1) Veniturile din cedarea folosinței bunurilor sunt veniturile, în bani și/sau în natură, provenind din cedarea folosinței bunurilor mobile și imobile, obținute de către proprietar, uzufructuar sau alt deținător legal, altele decât veniturile din activități independente.


Daca e vorba de companii care inchiriaza la alte persoane se supun impozitului pe profit sau venit micro.

In ceea ce priveste platforma si aceasta datoreaza impozit in functie de modul prin care se vor obtine veniturile. Booking.com , etc, in general factureaza comision pt tranzactiile efectuate prin ei.
Multumesc pentru raspuns.

Dar ar fi nevoie ca persoana care inchiriaza prin platforma sa aibe PFA sau SRL sau e suficient un acord de colaborare ?
Persoana fizica poate inchiria direct la alte persoane (fizice sau nu) in baza unui contract de inchiriere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit sediu social Ciortea Zita Ciortea Zita Daca sediul social al unei societati nou infiintate se stabileste la domiciuliul altei persoane decit a celui care infiinteaza firma, este necesar un contract ... (vezi toată discuția)
Casmb impozite Victorashu Victorashu Buna! Rog un cunoscator al Dreptului Fiscal sa-mi spuna daca venitul obtinut din cedarea folosintei bunurilor este acelasi lucru cu venitul obtinut din ... (vezi toată discuția)
Cum se impoziteaza veniturile din chirii? NicoletaMarcela NicoletaMarcela Buna ziua, Am un apartament pe care as dori sa il dau in chirie cu 170 euro luna.(pe un an) Ce taxe tb platite la finante daca inregistrez contractul? Va ... (vezi toată discuția)