avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort , partaj apartament cumpărat cu credit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort , partaj apartament cumpărat cu credit

Daca eu am luat in credit de la banca cu sotia garant in timpul casniciei si am cumparat un apartament pe numele amundorora si nu a trecut decat un an de la creditul loat si valoarea bunurilor achizitionate e sub valoarea creditului adebitat la divort cum se procedeaza ? Terbuiesc vandute bunurile si platite datoriile ? Sau cum ???
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:32, 16 Aprilie 2019
Depinde daca ati luat bunurile prin Prima Casa sau nu. Daca nu, poate discutati cu banca sa dati in plata bunul(sa dati bunul bancii si sa nu mai platiti nicio alta suma). Daca dvs sau sotia sunteti interesat sa preluati creditul, nu mai e necesar sa vindeti apartamentul.

Daca niciunul dintre soti nu doreste preluarea bunului si banca nu accepta darea in plata(daca s-a luat un credit ipotecar, nu prin Prima Casa), atunci se poate vinde amiabil(daca gasiti cumparator in timpul procesului) sau prin executor.
Practic casa a fost achitata integral din contul meu cu credit imprumutat de mine cu numele meu deci eu vreau ,ori sa raman cu casa si masina sa continui sa platesc ratele in continuare si sa ai restituiesc suma de bani pe care am platit o impreuna ori sa ai ramana sotiei si sa imi plateasca creditul integral si sa ai ramana tot . Se poate ?
Mai este legea aceea in care daca unul dintre soti greseste in primi 5 ani de casnicie i se cuvine celuilait toate bunurile ???
Nu a fost niciodata o astfel de lege in vigoare, niciodata!
Daca nu va intelegeti amiabil asupra partajului, sa il faceti la notar cu acordul bancii, va adresati instntei si cereti sa va fie atribuite casa si masina, sa platiti creditul pe mai departe si sa ii dati sula sotiei pt perioada in care ati platit impreuna. Veti cita si banca ca hotararea sa ii fie opozabila. Va trebui sa gasiti un alt girant sau coplatitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, partaj, apartament ipotecat marinmariana marinmariana Buna ziua ,in cadrul unui proces de divort ,mai precis la partaj ,daca imobilul detinut ca si bun comun este ipotecat la banca in urma contractarii unui credit ... (vezi toată discuția)
Divort cu partaj SofianZanfir SofianZanfir Buna ziua, Din pacate trebuie sa trec printr-un proces de divort cu partaj al bunurilor comune dobandite in timpul casniciei, principala mea problema ... (vezi toată discuția)
Executare silita mariansnagov mariansnagov Am luat un credit garantat cu ipoteca comuna(sot, sotie) a unui teren. Banca a pus la vanzare terenul. Dupa 5 ani inca nu l-au vandut. Acum am primit ... (vezi toată discuția)