avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Carnet retinut ptr alcool de peste 1 an fara nici o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Carnet retinut ptr alcool de peste 1 an fara nici o rezolutie

Buna ziua.
Anul trecut in 7 Ianuarie (2018) am fost oprit de Politia Rutiera si testat cu etilotestul (0.42 in aer) iar la prima proba de sange a iesit 1.1 iar la a doua 0.9. Pana in Octombrie 2018 nu am mai aflat nimic despre carnet sau despre ce urmeaza. In Octombrie am fost chemat ptr prima data la Politia Rutiera ca sa-mi aduca la cunostiinta ca sunt suspect in dosar si am semnat declaratia ca sunt de acord si ca imi asum fapta. A doua si a treia oara am fost chemat in Decembrie ptr a fii instiintat ca am devenit inculpat si apoi ptr a ma intreba daca vreau sa ajung la o intelegere cu procurorul si ptr a nu ajunge in judecata . Precizez ca nu m-am opus testarii cu etilotestul, nu am vorbit urat cu agentii, m-am conformat la spital asa cum au cerut, nu am lovit nimic cu masina, nu a fugit de ei, practic am fost linistit tot timpul si am recunoscut tot timpul ca am gresit si asta e, imi asum. Ultima data, pe 19 Decembrie mi s-a spus ca in Ianuarie o sa fiu chemat de catre procuror. Au trecut iar lunile fara nici un raspuns si la inceputul lunii Aprilie (2019) am fost sa intreb la Registratura de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu. Acolo am aflat ca dosarul e in lucru la un procuror din Ianuarie 2019 si nu stie nimeni cat dureaza...poate 1 luna sau poate 1 an sau mai mult.
E in regula sa ma tina asa mai mult de 1 an fara sa imi zica nimeni nimic si fara sa se ia vreo decizie?
Pe cat timp mi se poate suspenda carnetul in situatia asta? Sau stau 2 ani fara carnet si abia atunci o sa ma anunte ca mi-au retinut carnetul pe 2 ani (din urma)? Ce sa inteleg?
Cel mai recent răspuns: Raz13 , utilizator 14:54, 18 Aprilie 2019
Dreptul de conducere este suspendat pe toata durata cercetarilor.
Daca doriti sa incheiati un acord de recunoastere a inovatiei, solicitati procurorului.
La încheierea acordului de recunoaştere a vinovăţiei, asistenţa juridică este obligatorie.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Dreptul de conducere este suspendat pe toata durata cercetarilor.
Daca doriti sa incheiati un acord de recunoastere a inovatiei, solicitati procurorului.
La încheierea acordului de recunoaştere a vinovăţiei, asistenţa juridică este obligatorie.

Multumesc de raspuns. Inteleg ca trebuie sa astept cat timp va fi nevoie. Ma intereseaza daca este vreun termen stabilit ptr solutionarea dosarelor. In situatia asta exista posibilitatea sa astept inca vreo 1, 2 sau mai multi ani, nu? E normal asa ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere sub influenta bauturilor alcoolice MatthiasLarisa MatthiasLarisa Buna ziua as dori si eu sa stiu ce se poate intampla cu sotul meu pe data de 1 octombrie 2019 la prin politia si iau facut procès-verbal a suflat un etilotest ... (vezi toată discuția)
0.9 alcoolemie in sange la prima prelevare la inml , mai am sanse la o recalculare? iverson_nio iverson_nio Buna ziua, Am fost prins de Rutiera Bucuresti pe sos Pipera conducand cu o alcoolemie in aer expirat de 0.41 la ora 06:20 am . Am fost la INML unde mi s-a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am dosar penal pt alcool la volan.0.42 etilotest, ... Mihai_1984 Mihai_1984 Buna ziua. Am dosar penal pt alcool la volan.0.42 etilotest, iar la sange 0.9 prima proba, 0.75 a doua. S a intamplat undeva la munte, pe un drum pietruit, ... (vezi toată discuția)