avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept la mostenire

Buna ziua,am o intrebare

Sotul meu a mostenit o casa inpreuna cu sora sa, de la parinti lor.Anul mostenirii este 1998.In casa stam noi cu sotul si un copil,sora sa plecat din tara.Va rog sa-mi spuneti ea ce drepturi are,si daca noi vrem sa cumparam de la ea partea ei,cum stabilim suma? Vrea sa mentionez,ca din momentul mosteniri,ea nu a investit in casa,nu a platit impozitul,doar noi.Daca nu ne putem intelege deasupra valorii imobilului,ea ne poate scoate din casa?

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 22:25, 24 Noiembrie 2009
intr-adevar notarul nu este evaluator, dar grilele sunt intocmite de evaluatori ANEVAR.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea după 7 ani (3 moștenitori minim) andr87 andr87 Bună ziua! Vrem să facem succesiunea după tata (decedat în 2010). Scopul e ca mama (adică soția / co-proprietar) să devină moștenitoare. Eu ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar silvia159 silvia159 Buna ziua Suntem 3 surori si o cumnată si un apartament rămas in urma părinților decedati. Cumnata are un certificat de legatar universal din care ... (vezi toată discuția)
Mostenire iuliana74 iuliana74 Buna ziua , am urmatoarea situatie , mama mea a decedat in 2010, in urma ei am dezbatut succesiunea pentru 10 ha de teren agricol, tata a renuntat la partea ... (vezi toată discuția)