avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ce mai pot face ?
Discuție deschisă în Executare silită

Ce mai pot face ?

Buna ziua ! Pe scurt : in decembrie 2017 aflu intamplator ca ANAF-ul ma considera datoare pentru CASS 2012 cu 2328 ron , din care firma angajatoare platise doar 836 ron . Cer explicatii de la firma cu care avusesem contract la acea vreme si imi trimit o adeverinta de venituri din care rezulta ca , in perioada iulie 2011-iunie 2012 imi oprisera la sursa 10,5 % pentru CASS (in loc de 5,5%) . Am castigat procesul cu ANAF-ul care m-a executat silit cu 1492 ron ( dar inca nu mi-am recuperat banii -urmeaza intoarcerea executarii ) . Va rog sa-mi spuneti ce pot face ca sa recuperez de la firma care a stopat bani la sursa diferenta de la 10,5% la 5,5% ?
Cel mai recent răspuns: tomela , utilizator 20:48, 29 Aprilie 2019
Buna ziua,
Notificati firma prin executor judecatoresc sau avocat si solicitati acesteia sa va restituie diferenta de bani, Le dati un termen de 5 zile.
Daca dupa trecerea acestui termen, deschideti o actiune in instanta, in pretentii, prin care solicitati obligarea acesteia la restituitea sumei de bani.
Atentie: trebuie sa timbrati actiunea cu taxa judiciara de timbru conform art.2 din Legea Taxelor de timbru judiciar.
Dupa obtinerea hotararii judecatoresti, va recuperati bani prin poprire pe conturile firmei.
Spuneți -mi ,vă rog , există posibilitatea ca firma respectivă să invoce vreun termen de prescripție ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am câștigat un proces cu anaf, dar nu vor să-mi restituie banii pentru că în sentință nu scrie explicit ,,restituirea sumei executate”. vă rog să-mi spuneți ce am de făcut tomela tomela Buna ziua ! Pe scurt : la sfarsitul anului 2017 aflu intamplator de o decizie de impunere pentru plata CASS pentru anul 2012 ( desi firma la care lucrasem ... (vezi toată discuția)
Adeverinta privind veniturile si impozitul retinut la sursa Andreibazavei Andreibazavei Am lucrat la o firma cu contract de doua ore, dupa ce am incheiat contractul mi s-a dat o adeverinta privind veniturile si impozitul retinut la sursa. In ... (vezi toată discuția)
Recuperare sume incasate drept contributie la sanatate in baza unei legi neclare POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Pana in iulie 2012 taxa de asigurare de sanatate a fost incasata de catre casele judetene de sanatate. Am obtinut in ultimii ani, venituri, numai din ... (vezi toată discuția)