avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Abonament telefonie mobilă neplătit, amenințări cu ...
Discuție deschisă în Executare silită

Abonament telefonie mobilă neplătit, amenințări cu executarea silită

Buna am si eu o intrebare...prin 2016 miam facut abomament la orengi la un telefon pe 2 ani doar cu factura la curent si buletinul am platit circa 1 an de zile abonamentul si dupa miam mai facut un abonament la o tableta si dupa nu am mai platit nimic...ambele sau stricat inainte sa se fi incheiat cei 2 ani.nici nu le mai am...de cand nu am mai platit primesc fel si fel de plicuri acasa.in ultimul timp am primit si scrisori de amenintare cu executare silita,propirea conturilor bancare...as vrea sa stiu ce se poate intampla??tin sa precizez ca bunuri am o casa pe numele meu...se poate intampla ceva?multumesc
Cel mai recent răspuns: Ionita Cristina Avocat , Avocat 10:59, 4 Octombrie 2019
Buna seara. Dacă ultima plată a unui abonament vodafone a fost făcută în februarie 2015 și acum am primit citatie ca sunt chemată în instanță, care sunt consecințele? S-a prescris creanta? Cum se procedează?
Depinde ce clauzele contractului. In contract este mentionat termenul de scadenta al facturilor. De la acea data calculati 3 ani. Termenul se calculeaza pentru fiecare factura in parte.

Puteti verifica pe portalul instantelor de judecata daca introducerii cererii de chemare in judecata. Astfel, puteti verifica daca au trecut 3 ani de la scadenta facturilor si pana la inregistrarea dosarului(nu conteaza cand ati primit cererea de chemare in judecata, ci data la care ei au introdus actiunea).

Daca nu va descurcati, pentru a nu fi decazut din termenul de a invoca prescriptia, mai bine invocati exceptia prescriptiei prin intampinare(atentie la termenul de formulare al intampinarii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit restant in euro mariana07 mariana07 Buna ziua, Am luat impreuna cu mama mea un credit in euro pe care intre timp de trei ani nu am mai putut sa il achitam din cauza ca am avut o ... (vezi toată discuția)
Prescriptie datorie ifn si firma telefonie mobila AlMaria AlMaria Buna ziua, Situațiile sunt urmatoarele: 1. S-a luat un împrumut de la un IFN. A fost platit o perioada, apoi nu s-a mai achitat nici o rata, de cel ... (vezi toată discuția)
Executare silita si implinirea termenului de prescriptie ioncamelia ioncamelia Buna ziua, As dori va rog un raspuns cat mai clar vav de termenul de executare silita dar si prescriptie in privinta unui credit bancar. acesta a fost ... (vezi toată discuția)