avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 326 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fostul soț a schimbat religia copilului nostru fără ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fostul soț a schimbat religia copilului nostru fără consimțământul meu. Îi pot face reclamație?

Ii pot face reclamatie fostului sot ca i-a schimbat religia copilului nostru fara consimtamantul meu avand in vedere ca avem custodie comuna?
Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:52, 25 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate schimba religia copilului fără acordul ambilor părinți.
Mie imi pare chiar grav ce face părintele respectiv.
Face o îndoctrinare care dăunează grav minorului.
Ce religie a impus minorului?

Este însă foarte greu de elucidat judecatoreste problema desi este clar ca părintele nu are acest drept.
Este genul de situație în care ai o lege pe hârtie dar aplicarea ei este foarte dificil de facut.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Iunie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Ca sa ne definim termenii, indoctrinare (spalarea creierului) este acea educatie cu care vorbitorul nu este de acord. De ex. Boko Haram cu educatia pe tipic occidental.
Mormonii au doctrina care, pe alocuri, nu respecta legea civila romana. Da, poate fi oprita aceasta educatie data copilului.
Va rog sa va recititi mesajul anterior despre ortodocsi si sa nu mai faceti astfel de afirmatii. Inteleg si respect faptul ca dv. nu le gasiti discriminatorii, dar legea romana asa le catalogheaza. Multumesc.
"DISCRIMINÁRE, discriminări, s. f. 2. Politică prin care un stat sau o categorie de cetățeni ai unui stat sunt lipsiți de anumite drepturi pe baza unor considerente nelegitime." DEX '09.

Eu nici macar n-am spus ca as fi pentru sau contra ortodocsilor, adventistilor, penticostalilor, mormonilor, etc. Dimpotriva, am zis ca toti acestia au libertatea de constiinta si credinta.

Iar Biserica Mormona (SUZ) s-a pocait de mult de poligamie.
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2019
tgeorgescu, utilizator
Dpdv juridic discriminare are un alt inteles. E de scris o carte despre asta. Desconsiderarea unei categorii sociale pe criterii de rasa, gen, religie etc. e tot discriminare. Cum ar fi afirmatia despre ortodocsi facuta mai sus.

Alte discuții în legătură

Preotul ortodox i-a spus bunicii că nu va aproba înmormântarea ei lângă bunicul, unde are concesionat locul de veci, pentru că s-a pocăit. ce pot face ca să-l conving atunci când va sosi momentul? wazz wazz Buna ziua Bunicul meu a fost ingropat in cimitir ortodox acum 25 ani. Bunica mea are si ea loc de veci langa el tot de atunci. Ieri popa i a spus ca nu va ... (vezi toată discuția)
Obligativitate act doveditor apartenenta cult religios pentru acordarea zilelor libere haver1989 haver1989 Buna ziua, Nu mi se acorda zilele libere deoarece nu pot demonstra ca sunt evreu. Pe langa acest aspect pot primi doar 2 zile din cele 6. Este normal? (vezi toată discuția)
Sunt separat de concubina mea. copilul este la ea, e legal să-l boteze fără acordul meu și fără să mă înștiințeze? iuliana899 iuliana899 buna seara, as vrea sa va pun o intrebare. daca eu sunt separat de concubina mea, copilul fiind la ea, este legal ca ea sa boteze copilul fara acordul meu si ... (vezi toată discuția)