Soțul mi-a intentat divorț din culpă exclusivă. Este posibil ca la prima înfățișare în instanță să se pronunțe hotărârea de divorț pe baza probelor administrate?
sotul mi a intentat divort din culpa exclusiva este posibil ca la prima infatisare in instanta sa se pronunte hotararea de divort pe baza probelor administrate ? nu am fost inca citata dar mi s a cerut sa confirm adresa pentru prima infatisare ce ma sfatuiti sa fac?
Va puteti adresa instantei de judecata, depunand o cerere reconventionala, in care dvs.invocati divortul din culpa comuna, din culpa exclusiva , dupa cum apreciati dvs.
Dezirabil ar fi sa divortati prin acordul partilor, aceasta fiind cea mai rapida varianta de desfacere a casatoriei, si, totodata, cea mai facila.
Solicitati forma de autoritate parinteasca preferata de dvs, autoritatea comuna (aceasta fiind regula, parintii avand drepturi si indatoriri egale, ori autoritatea exclusiva, acea forma de autoritate parentala ce va confera posibilitatea de a lua deciziile majore din viata minorului fara a-l consulta in prealabil pe fostul sot ).
Practica instantelor de judecata este in sensul de a acorda autoritate comuna.
Instanta de judecata va stabili locuinta minorului.
Ancheta psihosociala este obligatorie.
Masurile sunt adoptate in acord cu principiul preeminentei interesului superior al minorului, interes ce are intaitate, dincolo de conflictele care survin intre parinti .( aveti in vedere legea 272/2004 ).
am gasit la dosar cererea de renuntare la judecata depusa inainte de primul termen in instanta de fond ma prezint la al al doilea termen indiferent daca sunt citata sau nu?
Doamna, vorbiti cu un avocat sa vada dosarul, ca nu intelegem corect situatia si va trimitem dupa cai verzi pe pereti.
Pe 8 iunie nu erati inca citata dar vi se ceruse sa confirmati adresa pentru citare, acum urmeaza al doilea termen deja?
Chiar nu se intelege si in asa conditii nu stim ce sa va spunem sa va fie de ajutor.
Divort
adreana
Sotul meu a inaintat divortul prin tribunal.Am primit citatia si am vazut ca si-a angajat un avocat Din culpa comuna. Avem o fiica de 16 ani .Eu nu as vrea sa ... (vezi toată discuția)