1.conform carei legi pot dispune ridicarea ghivecelor amplasate pe scarile blocului langa balustrada ?, care este procedura?
2. conform carei legi pot dispune ridicarea uscatoarelor de haine amplasate in dreptul usii prin care se intra pentru a depana liftul
3. conform carei legi pot cere ca ultimul nivel al unui bloc cu 10 etaje, unde se afla accesul pentru depanarea liftului, usa de iesire pe acoperis (inchisa cu cheie), un geam care daca este inchis incinge atmosfera in casele locatarilor de la etajul 10, sa nu fie inchis cu cheie
Ati expus niste situatii pe atat de concrete, pe atat de nesemnificative pentru a le include intr-o lege.
Sunt ghivece langa balustrada? Mutati-le sau chiar alunecati pe langa ele si cad 2-3 si spuneti-i administratorului sau presedintelui asociatiei de proprietari (sau oricine altcineva care simte nevoia sa fie sef in blocul respectiv) ca ar fi mai bine sa nu stea pe langa balustrada.
Sunt rufe langa usa de depanare a liftului? Mutati-le.
Sa pastram totusi un pic de maturitate. Nu aveti nevoie de o lege care sa prevada expres unde stau ghivecele sau rufele. Astea tin de bunul simt.
Si chiar nu inteleg de ce va simtiti deranjat. Ati zis mai sus de mecanicul care nu stie nimic si intreaba proprietarul ce trebuie facut. Eu am patit asa cu un mecanic. Si apoi mi-am reparat singur piesa. Nu am dat vina pe nimeni si nici nu i-am dat in cap la mecanic cu codul civil.
nu sunt atat de nesemnificative avand in vedere ca trebuie sa ma strecor printre flori artificiale cand doresc sa urc sau sa cobor, nu mai vorbesc de bagaje, nu pot sa le mut pentru ca nu sunt ale mele iar acest lucru nu ar duce decat la agravarea conflictului, la fel cum nu poti bloca o masina care e parcata in locul platit de tine, pentru asta sunt legi. pentru ca bunul simt nu are reguli e la latitudinea fiecaruia. nu ma simt deranjat de nimic dar miar facea placere sa primesc ceea ce e scris ca se ofera, ca nu cred ca var face placere sa comandati un scaun si sa primiti un bibelou, neseriozitatea tine intrun fel tot de bun simt
la fel nu este o problema minora in cazul in care liftul se blocheaza 1 data pe luna iar in interiorul lui sa zicem este copilul dumneavoastra care va suferi o trauma cu cat timpul de blocare este mai lung, nu mi se pare firesc sa mut uscatoare cu haine intrun loc care nu este destinat acestui lucru, ca sa ajung la casa liftului de unde pot manual debloca peroana panicata din lift
ps. din probleme minore se ajuge la cele majore
va dau un exemplu daca mama dv ar suferi un accident vascular iar intrarea blocului este blocata de un sofer impiedicand astfel interventia ambulantei, nu cred ca ati mai fi la fel de calm si neperturbat de aparent micile probleme
dar nu sunt aici sa dau explicatii am cerut o informatiei unui site care probabil am inteles gresit ca le ofera ( nu cred ca este relevant daca e important sau nu atata timp cat legile depre care vorbesc exista ) probabil asa au gandit si cei de la colectiv, pacat ca nu ati luat atitudine in cazul mecanicului pentru ca nu faceti alceva decat sa incurajati o civilizatie in care nu se respecta nimic asta in cazul in care nu locuiti in codru