avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am plătit avans pentru refacerea unui acoperiș dar ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am plătit avans pentru refacerea unui acoperiș dar executantul mi-a cerut toți banii după ce a dezvelit casa, cu amenințarea că dacă nu îl plătesc își ia sculele și pleacă. Între timp ploaia mi-a distrus casa, ce aș putea să fac?

Buna ziua,
Cine ma poate ajuta cu un sfat in urmatoarea problema ?Am angajat in urma cu o luna si jumatate o persoana pentru a-mi reface un acoperis la o casa, dar dupa ce mi-a dezvelit casa mi-a cerut banii in avans pe lucrare pe motivul ca nu are bani pentru a-si repara masina de transport materiale iar daca nu-i dau bani sa-si campere motor la masina vine sa isi ia sculele si uneltele de lucru sa plece sa ia alta lucrare ,deoarece primeste avans de bani pentru lucrare iar cu banii primiti el isi cumpara motor la masina ,iar pe mine ma va lasa sa astept pana isi va rezolva el problema cu masina.Fiind fortata de situatia in care eram cu casa pe jumatate dezvelita i-am dat o suma de bani avans la inceputul lucrarii si la doua saptamani o suma mai mare de bani pe care mi-a ceruto pentru a-si cumpara motor nou la masina.Dupa o saptamana si-a schimbat comportamentul si atitudinea fata de mine in sens negativ fiind dezinteresat sa-mi termine lucrarea.In urma discutiilor pe care le-am avut cu el abia l-am convins sa-mi termine tabla de pus pe casa ,dupa ploile care au fost in luna mai mi-a distrus toate tavanele in casa.Am avut intelegere de la bun inceput sa facem contact de antrepriza si prestari servicii inclusiv sa primesc factura fiscala pentru banii primiti de la mine .In prima zi a spus ca a uitat sa-mi aduca contact ,dupa aceea a continuat sa ma minta in fiecare zi ca l-a uitat acasa,etc .Acum casa mea este de nelocuit intrucat am avut intelegere cu el sa faca toata casa ,refacut acoperis,tavane noi cu schimbat instalatia electrica,interioare cu pereti finisati,iar la final cu terminat fatada la casa.Saptamana trecuta sambata si-a luat uneltele si mi-a spus ca daca vreau sa continue sa-i mai dau bani,asta dupa ce i-am platit in avans lucrarea neterminata in proportie de 80%.
Acum sunt disperata ca nu mai am tavane la casa,i peretii au fost decapati si lasati asa neterminati,iar mobila si lucrurile din casa le-am pus in magazia din curte iar eu stau intr-o mica camaruta ca sa nu ma ploua.
Oare mai exista lege si justitie in tara aceasta pentru acesti escroci?

Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Mikiro24 , utilizator 21:28, 22 Iulie 2019
Exact la fel a patit un vecin.A vrut să si faca mansarda,firma angajată ba cu acte,ba fără acte,l au aburit si le a dat 14000 eu.I a luat tot acoperișul de pe casa si dusi au fost.A rămas asta vre o 2 ani sa i ploua în casă pt.ca tavanele i sau îmbibat cu apa,injura iarna si curata zăpadă de pe casa zici ca dădea cu lopata pe trotuar.I a găsit până la urmă cu detectivi angajați,i a dat în judecată,a câștigat,dar cu castigu pe hârtie a rămas,ăștia erau saraci,nu aveau nimic pe numele lor.Concluzia ! Nu ti fa de lucru ,si cumpara ti cort ca mai ieftin iesi !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Încercați o plângere penală pe abuz de încredere ori înșelăciune. Nimeni nu va poate garanta că va avea succes, dar așa poate ii “stimulați” sa va restituie banii sau sa efectueze lucrările
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va sugerez sa va adresati instantei civile, in vederea angajarii raspunderii civile delictuale.

Aceasta este angajata in virtutea relatiei derulate, retinand culpa, prejudiciul efectiv cauzat,precum si legatura de cauzalitate intre aceste elemente.

Aveti nevoie, insa, de un probatoriu solid, constituit din martori, inscrisuri, interogatorii .( va sugerez sa efectuati si planse fotografice ).

In prealabil investirii instantei de judecata, prestatorul de servicii poate fi notificat, in notificare poate fi inserat un termen , in vederea indepartarii prejudiciului cauzat.(dupa daca aceasta varianta esueaza, este de dorit sa investiti instanta de judecata).

Vi s-a sugerat sa depuneti o plangere penala , insa , in opinia mea, suntem in prezenta unui veritabil litigiu civil.

(totusi, odata depusa o plangere penala, vor fi luate declaratii ).

Ramanerea in pasivitate nu va ajuta.

Asadar, folositi una din variantele expuse mai sus, insa consultati un avocat.

Succes.

Buna ziua,
Va multumesc pentru mesaj.Am depus plangere la IGPR Bucuresti,unde urmeaza sa fie trimisa la IPJ in localitatea unde se afla locuinta cu pricina.Astept sa fiu sunata de politie pentru a merge sa dau declaratie.Am fotografii cu casa devastata de ei,plus fotografii cu ei in timp ce erau pe acoperisul casei.Toate sau copiat la xerox de IGPR,fiind atasate la plangerea depusa si inregistrata la IGPR.
Buna ziua,

Va rog frumos sa imi spuneti daca e bine sa fac public cazul meu prin mijloace de comunicatii presa si televiziune.Intrucat acesti indivizi care mi-au distrus casa sa fie cunoscuti de lume,încât sa nu mai fie angajați de nimeni niciodată.Imi poate spune cineva cum sa contactez presa și televiziunea pentru a veni la fata locului sa filmeze?
Mulțumesc

Alte discuții în legătură

lucrare fără contract de prestări servicii. va rog să-mi spuneți dacă este corect cum a procedat ... Mikiro24 Mikiro24 Buna ziua Va rog să-mi spuneți dacă este corect cum a procedat poliția de a clasat dosarul penal de înșelăciune transformat în abuz de încredere ... (vezi toată discuția)
Reclamatie la politia economica gigel_78 gigel_78 lucrez in domeniul constructiilor mai exact in montarea acoperisurilor cu tigla metalica . Am luat o lucrare , am cazut de acord cu propietarul asupra pretului ... (vezi toată discuția)
Buna seara - casa la rosu executat defectuos, despagubiri cryboss cryboss in primavara lui 2014 eram in trecere prin jud.Alba si am vazut o casa construita la rosu din lemn,am luat nr de telefon ,am sunat si m-am intalnit cu ... (vezi toată discuția)