Am plătit avans pentru refacerea unui acoperiș dar executantul mi-a cerut toți banii după ce a dezvelit casa, cu amenințarea că dacă nu îl plătesc își ia sculele și pleacă. Între timp ploaia mi-a distrus casa, ce aș putea să fac?
Buna ziua,
Cine ma poate ajuta cu un sfat in urmatoarea problema ?Am angajat in urma cu o luna si jumatate o persoana pentru a-mi reface un acoperis la o casa, dar dupa ce mi-a dezvelit casa mi-a cerut banii in avans pe lucrare pe motivul ca nu are bani pentru a-si repara masina de transport materiale iar daca nu-i dau bani sa-si campere motor la masina vine sa isi ia sculele si uneltele de lucru sa plece sa ia alta lucrare ,deoarece primeste avans de bani pentru lucrare iar cu banii primiti el isi cumpara motor la masina ,iar pe mine ma va lasa sa astept pana isi va rezolva el problema cu masina.Fiind fortata de situatia in care eram cu casa pe jumatate dezvelita i-am dat o suma de bani avans la inceputul lucrarii si la doua saptamani o suma mai mare de bani pe care mi-a ceruto pentru a-si cumpara motor nou la masina.Dupa o saptamana si-a schimbat comportamentul si atitudinea fata de mine in sens negativ fiind dezinteresat sa-mi termine lucrarea.In urma discutiilor pe care le-am avut cu el abia l-am convins sa-mi termine tabla de pus pe casa ,dupa ploile care au fost in luna mai mi-a distrus toate tavanele in casa.Am avut intelegere de la bun inceput sa facem contact de antrepriza si prestari servicii inclusiv sa primesc factura fiscala pentru banii primiti de la mine .In prima zi a spus ca a uitat sa-mi aduca contact ,dupa aceea a continuat sa ma minta in fiecare zi ca l-a uitat acasa,etc .Acum casa mea este de nelocuit intrucat am avut intelegere cu el sa faca toata casa ,refacut acoperis,tavane noi cu schimbat instalatia electrica,interioare cu pereti finisati,iar la final cu terminat fatada la casa.Saptamana trecuta sambata si-a luat uneltele si mi-a spus ca daca vreau sa continue sa-i mai dau bani,asta dupa ce i-am platit in avans lucrarea neterminata in proportie de 80%.
Acum sunt disperata ca nu mai am tavane la casa,i peretii au fost decapati si lasati asa neterminati,iar mobila si lucrurile din casa le-am pus in magazia din curte iar eu stau intr-o mica camaruta ca sa nu ma ploua.
Oare mai exista lege si justitie in tara aceasta pentru acesti escroci?
Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti ce fac in cazul in care executantul lucrarii mi-a promis ca se va intoarce sa-mi finlizeze lucrarea la casa cu conditia sa-mi retrag plangerea de la poliție ?
Am vorbit ieri cu inspectorul de caz la telefon si m-a sfătuit sa nu mi-o retrag chiar dacă executantul imi va finaliza lucrarea,pe motiv ca se autosesizează poliția și va deschide dosar pe cauza civilă .
sa nu angajti pe nimeni fara recomandare ... chiar daca au firma . cunosc mai multe cazuri in care asa-zisi meseriasi au luat avansul au inceput lucrarea si dusi au fost ...
Buna seara
In urma sesizarii mele la politie muncitorii s-au intors la lucru pentru a reface tavanele si peretii.Politia sa autosesizat urmand sa depuna dosarul in instanta pentru abuz de incredere.
Multumesc celor care mi-au scris si sustinut din punct de vedere juridic,cat si pentru mesajele de Incurajare.Acum astept sa vad casa finalizata pentru a putea face receptia, la casa.