avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire - impartire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire - impartire

Fiindca nu ne-am impacat la notariat, am ajuns in instanta. Eu sunt reclamantul. In final, parata va depune cerere in instanta ca este de acord cu impartirea mostenirii asa cum am convenit.
Ce raspuns ne va da instanta? Ce urmeaza?
Cel mai recent răspuns: viorel77 , utilizator 21:38, 25 Iunie 2019
Raportul expertizei topografice a fost intocmit si bunurile au fost impartite in trei parti egale, iar concluzia topografului este ca impartirea este incomodă. Raportul nu are avizul OCPI.
Noi, intre timp, am cazut de acord si am impartit cum credem noi de cuviinta. Instanta va tine cont de parerea noastra?
Ultima modificare: Luni, 24 Iunie 2019
viorel77, utilizator
Depinde daca impartirea voastra respecta legea.
Am facut tranzactie in fata instantei si astept peste doua saptamani decizia instantei. Va multumesc!
Instanta de judecata va lua act de invoiala partilor, pronuntand o hotarare de expedient.

Tranzactia reprezinta acordul partilor,prin care preintampina un proces, ori isi fac efectiv concesii reciproce, stingand procesul existent.

Instanta de judecata va mentiona hotararea in dispozitivul acesteia.

Hotararea este atacabila cu recurs.

Succes!
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ieșirea din indiviziune pe cale judecătorească Enescu Nicolae Enescu Nicolae Suntem doi frați și deținem în comun un teren agricol cu o suprafață de 2 ha. Dorim să ieșim din indiviziune pe cale judecatorească. Am căzut de ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters67939 ContSters67939 Este posibil ca cele 2 cauze (divort+partaj) sa se judece in acelasi timp ? Multumesc. (vezi toată discuția)