avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mi-a fost reținut permisul 90 de zile și, pentru că ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mi-a fost reținut permisul 90 de zile și, pentru că am fost sancționat pentru trei abateri, mi s-a respins cererea de reducere a suspendării. E legală respingerea?

Bună ziua! În urma cu 1 luna mi-a fost reținut permisul pe o perioada de 90 zile de către radarul neinscriptionat pentru următoarele abateri. Neoprire la semnalele polițistului, depășire pe linie dubla continua și trecere pe culoarea roșie a semaforului. 30 zile pentru fiecare, cumulate 90. Precizez ca mașină politiei nu avea semnale luminoase sau acustice când ei afirma ca ma urmăreau. Am dat examen 13/15 am depus cerere de reducere. Mi-au respins cererea pe motiv ca am 3 abateri, fiecare a câte 30 zile, și nu se poate face reducerea. Legal pot face ceva? Răspunsul se încadrează din punct de vedere legal? Multumesc
Ultima modificare: Joi, 11 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 17:54, 12 Iulie 2019
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
@wizzard68 Cu toată considerația pentru vigilenta de care dați dovada, să știți că forumul pe care postați nu e nici instanța și nici judecata de apoi. Dacă dvs. sunteți corectitudinea întruchipata pe șoselele din România, felicitări!, ma bucur ca mai există și astfel de oameni.

Să știți însă că nici politia nu e ușa de biserica, iar aici ne întâlnim doar pentru niște sfaturi, nu pentru verdicte.

Cu toții încercăm sa fim mai buni și mai înțelepți.
Și verdictul final suspendat pe 90 zile. Fiecare fapta este a câte 30 zile și nu se poate face reducere. Doar în cazul în care una dintre ele era de 90 zile se reducea la 30. Asta este răspunsul comandantului. Iar ca răspuns pentru colegul de mai sus nu am afirmat ca sunt ușa de biserica. Am greșit, plătesc! Doar ca este vorba de niște drepturi legale, de asta am ajuns pe site pentru a cere părerea cuiva specializat
Si bineinteles ca e gresit si nu v-a aratat nici un temei legal. Pentru ca nu are de unde. Dar asa e politia romana libera.
Art 214 din HG1391
(1) În cazul săvârșirii a două sau a mai multor contravenții care atrag și suspendarea exercitării dreptului de a conduce, constatate prin același proces-verbal, perioadă de suspendare se calculează prin însumarea perioadelor prevăzute pentru fiecare fapta, fără ca aceasta să depășească 90 de zile.

90 de zile e maxim .

Deci se aplica cu succes art. 221, nu se trateaza fiecare ca avind 30 de zile. Poti sa ai si 4, 5, 6 sanctiuni si tot 90 de zile iei.

V-a "facut" si nu stie legea toarsu' comandant.
Ultima modificare: Vineri, 12 Iulie 2019
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere suspendare permis auto neacordata... romulus1974 romulus1974 Buna ziua, am fost prins cu numere rosii expirate de o zi , nu mai conteaza a inceput tot calvarul parchet ,politie bla ,bla a sosit hotararea 300 ron amenda ... (vezi toată discuția)
Pentru cate zile se suspenda permisul pentru vatamare corporala din culpa? v_alin v_alin Am provocat recent un accident cu victima(o zi de spitalizare),neacordare de prioritate, politia mi-a suspendat permisul pentru 90 de zile. In procesul verbal ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis suspendat Larissa02 Larissa02 Buna ziua ma aflu intr-o situatie destul de dificila. Am permisul suspendat pe o perioada de 90 de zile pt depasirea limitei de viteza si as dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)