Am cumpărat bilete pentru concediu în perioada în care minorul ar trebui să fie cu mama, dar ea nu e de acord să-l lase. Cum aș putea să merg, totuși, cu copilul la mare?
Buna ziua. Am divortat de fosta sotie, avem un copil de 4 ani a carui domiciliu a fost stabilit la mine, dar autoritatea părintească este in comun. In primele 2 săptămâni din august ar trebui sa stea la mama sa, insa copilul refuza categoric acest lucru. Eu am achizitionat bilete pentru mare, in tara, pentru o perioada care cuprinde si inceputul lunii august. Acest lucru i l-am comunicat și fostei sotii, care initial a fost de acord, dar acum spune ca nu mai e de acord ca fiul nostru sa paraseasca localitatea in perioada in care ar trebui sa fie la ea, spunând ca face plângere la politie. Ce as putea sa fac, pentru a merge cu copilul la mare??
După ce i-ați comunicat ca minorul nu dorește la ea e normal ca nu vine sa îl ia pe sus.
ATI procedat greșit. Asa cum aveți mesaje ca ea nu vine și ea are mesaje sau comunicări prin care i-ați spus ca cel mic nu vrea la ea.
Legea prevede clar obligativitatea dumneavoastră de a le încuraja relația. Nu ați făcut-o. Sunteți în culpa.
Lăsați concediul acesta pe care l-ați stricat oricum copilului. Comportamentul pe care îl aveți la momentul acesta ii va dauna.
Atât. Dacă va iubiți copilul va schimbați atitudinea.
cris0811
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
la 4 ani refuza categoric sa mearga la mama?? serios? Luati masuri cat inca mai este posibil, fiindca lipsa mamei din viata copilului il va afecta pe viitor mai mult decat credeti dvs acum ca e posibil
GermanAlex
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Inteleg ca nu va mai iubiti, ca va certati mereu, dar pentru dumnezeu, gasiti putina intelegere cand e vorba de copil. La 4 ani mersul la mare e un rai pentru copil. Dumneavoastra numai de al dracului ati luat biletele tocmai atunci ca sa o enervati pe mama. Oferiti biletele la mama sa mearga ea cu copilul sau faceti concediul pe din doua, dumneavoastra 1/2, sotia 1/2. Copilul este mic dar pe masura ce va creste va va judeca pe amandoi. Intelegerea este singura care poate garanta ceva. Vreti sa va certati si sa va judecati din nou pentru un concediu?!
Daca copilul de 4 ani "refuza in mod clar" ar trebui sa faceti tot ce tine de dvs ca acel copil sa aiba si mama si tata! nu numai ca nu faceti asta, dar va luati bilete la mare cand copilul ar trebui sa stea cu mama sa. Mergeti la consiliere, probabil sunt momente grele si pt dvs dar nu aveti drepturi egale cu mama.