avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Vameși români
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Vameși români

Bună ziua! Am o rudă care de curând a hotărât să vină în România din Italia după o perioadă de aproximativ 10 ani, timp în care buletinul românesc i-a expirat (dorește să-l schimbe), însă a căpătat și cetățenie
italiană, deci buletin italian. M-am documentat pe internet și am văzut că nu se percepe nicio taxă pentru asta, pentru că te verifică in baza lor de date. Însă persoana în cauză i s-a cerut să achite, de către vameși, 50 de euro , altfel nu o va lăsa să treacă granițele țării. Am bănuiala că aici s-a constituit o infracțiune. Am doar o întrebare: putea să treacă fără să plătească dacă apela atunci la alte autorități?
Ultima modificare: Duminică, 4 August 2019
Yinsho01, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 01:34, 5 August 2019
Bună ziua,

putea să treacă fără să plătească dacă apela atunci la alte autorități?

Nu la alte autorități, tot la Poliția de frontieră. Au un număr scurt: 021 9590.

Este ilegală condiționarea intrarea unui cetățean român în țară de astfel de... taxe.
ruda dvs trebuie sa vina in tara din postura de cetatean italian (pe care o poate dovedi cu acte) si sa-si clarifice aici statutul de cetatean roman.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea la vama!! Muţ Muţ Un minor/a care are varsta implimita de 17 ani poate sa treaca frontiera la vama fara procura parimtilor de la Ambasada Italiana?? sau mai exista o alta metoda ... (vezi toată discuția)
Pt iesirea din tara cu un minor creatza_ani2008 creatza_ani2008 pentru a veni in romania cu un minor este nevoie de procura din partea tatalui daca copilul are pasaport, si tatal este prezent in aeroport . (vezi toată discuția)
Despre trecerea graniței, documente necesare ellayadhy1@gmail.com ellayadhy1@gmail.com Am si eu o intrebare si as dori daca se poate un raspuns sigur.Daca mama mea este in Italia,are buletin italian,iar cel romanesc il are expirat si vrea sa vina ... (vezi toată discuția)