Înainteze a naște am avut 3 ani vechime neîntrerupt în cartea de muncă din care 1 an jumate am cotizat ca persoană fizică la casa de pensii După naștere nu am primit decât alocația copilului Cum aș putea să îmi recuperez banii pt indemnizație? Am născut în anul 2006
De ce nu ati cerut sfaturi, ajutor, atunci, in 2006?
Ce demersuri ati facut cand ati aflat ca nu primiti aceasta indemnizatie?
Nu cunosc legislatia ce era in vigoare atunci dar si daca o gasim nu cred va mai ajuta cu ceva...
OUG 148/2005
Art. 1 (1) Începând cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, în ultimul an anterior datei nașterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, precum și de o indemnizație lunară în cuantum de 800 lei (RON).
......
art.1 a mai suferit modificari incepand cu 07.11.2008
Dar că d am făcut contract cu casa de pensii ca persoană fizică mi s-a spus că dacă rămân însărcinată oi beneficia de indemnizație și alocație pt copil