avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație copil

Înainteze a naște am avut 3 ani vechime neîntrerupt în cartea de muncă din care 1 an jumate am cotizat ca persoană fizică la casa de pensii După naștere nu am primit decât alocația copilului Cum aș putea să îmi recuperez banii pt indemnizație? Am născut în anul 2006
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:10, 8 August 2019
De ce nu ati cerut sfaturi, ajutor, atunci, in 2006?
Ce demersuri ati facut cand ati aflat ca nu primiti aceasta indemnizatie?
Nu cunosc legislatia ce era in vigoare atunci dar si daca o gasim nu cred va mai ajuta cu ceva...
Ultima modificare: Joi, 8 August 2019
Ionut.ion, utilizator
OUG 148/2005
Art. 1
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, în ultimul an anterior datei nașterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, precum și de o indemnizație lunară în cuantum de 800 lei (RON).
......

art.1 a mai suferit modificari incepand cu 07.11.2008
Dar că d am făcut contract cu casa de pensii ca persoană fizică mi s-a spus că dacă rămân însărcinată oi beneficia de indemnizație și alocație pt copil
V-au indus in eroare cei de la casa de pensii.
Domnul Cornel, am încheiat un contract cu casa de pensii Am toate chitanțele cum că am plătit în fiecare lună
Ultima modificare: Joi, 8 August 2019
Lazau Mirela, utilizator

Alte discuții în legătură

Indemnizație de creștere copil la pfa Eva88 Eva88 Pot sa beneficiez de indemnizație de creștere a copilului, dacă nu am cotizat la casa de pensii? Menționez ca sunt PFA, având activitate de 3 ani, dar nu ... (vezi toată discuția)
sunt o persoana neangajată, pot beneficia de indemnizatie crestere copil pana la 2 ani? IULIA-IULIA IULIA-IULIA Buna ziua, Sunt o persoana neangajată, vreau sa încep sa îmi plătesc contribuția minima pentru pensie ( pe ultimii 3 ani) ! Plănuiesc sa am un copil ! ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, dacă am mai puțin de 12 luni venituri impozabile ... Iwona Iwona Bună ziua, Dacă am mai puțin de 12 luni venituri impozabile în ultimii doi ani anteriori datei nașterii copilului, pot sa cotizez 6 luni (sa le ... (vezi toată discuția)