avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 326 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Furt
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Furt

Bună ziua. În urmă cu câteva luni am avut un incident neplăcut. Am sustras o haină dintr-un magazin din mall, și am fost oprită de agentul de pază pentru a fi efectuată percheziția. Am fost dusă într-o cameră, am fost percheziționată amănunțit, apoi a fost chemat administratorul magazinului care a și chemat îndată poliția. Când a ajuns, am achitat produsul și apoi am scris o declarație, la fel și administratorul care a precizat că nu depune plângere și că nu mai are nici o pretenție la mine. În declarația polițiștilor era specificat faptul că medierea a avut loc de față cu ei. Apoi am fost dusă la secție unde am mai dat o declarație, iar polițiștii mi-au zis că nu se va mai întâmpla nimic. Întrucât nu sunt din țară, am fost sunata ieri de administrația căminul in care stau pentru a fi anunțată că am primit o citație în care se solicită să mă prezint in termen de 3 zile la judecătorie. Alte detalii nu mi-au mai fost comunicate. Mentionez și faptul că sunt minoră și sunt la prima abatere.
Întrebările mele sunt următoarele: Dacă medierea s-a produs și polițiștii mi-au spus că nu se va mai întâmpla nimic, cum s-a ajuns la așa etapă?
Ce se întâmplă dacă nu mă prezint la proces?
Ce pedepse pot fi aplicate?
Dacă procesul are loc în lipsa mea și judecătorul a hotărât să aplice o pedeapsă cu închisoarea, mai pot face ceva ulterior?
Este nevoie să-mi angajez un avocat?
Mulțumesc mult, aștept cu nerăbdare răspunsul dvs.
V-am raspuns ce trebuie sa faceti.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

V-am raspuns ce trebuie sa faceti.

Nu am posibilitatea să angajez un avocat, dar mă duc la București să văd despre ce e vorba. Nu știu de fapt ce procedură e "să ridici un dosar" ... Mi se vor lua alte declarații? Sau doar voi afla detalii despre stadiul dosarului?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 August 2019
Jessica90, utilizator
Mergeti la arhiva penala sa vedeti exact despre e este vorba. O sa aveti posibilitatea sa copiati actele dosarului pentru a va exercita apararea corespunzator la termenul de judecata.


Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Mergeti la arhiva penala sa vedeti exact despre e este vorba. O sa aveti posibilitatea sa copiati actele dosarului pentru a va exercita apararea corespunzator la termenul de judecata.

Mulțumesc foarte mult!
Ordonanta de renuntare la urmarire penala trebuie confirmata, in instanta.

Veti fi legal citat, asa incat sa va organizati apararea.

Puteti angaja un avocat, asa incat ordonanta sa fie apreciata drept legala si temeinica.

De asemenea, sanctiunile aplicate in baza ordonantei sa fie apreciate drept legale.

Puteti fi reprezentat de avocat, nu trebuie sa participati la termenele de judecata.

Renuntarea la urmarire penala opereaza daca nu exista un interes public in vederea continuarii urmaririi penale, retinand modalitatea de savarsire a faptei, urmarea imediata, paguba savarsita, gradul de pericol social concret redus, conduita postinfractionala manifestata.


Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 14 August 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din carrefour, un sfat va rog utilizatorxxl utilizatorxxl 2 prieteni buni de-ai mei au furat 3 produse din carrefour in valoare de 170 de lei. Desigur nu sunt mandra de aceasta fapta ... i-au chemat in camera... li ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin malinap malinap Buna seara, in decembrie am sustras din magazin doua coliere in valoare de 111 lei. Regret enorm ceea ce am facut, nu am gandit pe moment. Produsele au fost ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin ContSters378844 ContSters378844 Buna ziua! Saptamana aceasta, aflandu-ma intr-un magazin de cosmetice dintr-un mall din bucuresti, intr-un moment de ratacire, am luat un tester al unui ruj. ... (vezi toată discuția)