avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Polițistul mi-a suspendat abuziv permisul pentru că ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Polițistul mi-a suspendat abuziv permisul pentru că nu i l-am prezentat, nefiind în trafic ci în fața secției de poliție. Ce pot face în această situație?

Buna ziua. Agentul de la politie mi-a suspendat permisul de conducere fara sa fiu oprita in trafic, fara sa ma aflu in masina in momentul in care mi-a cerut sa prezint permisul. Eram in fata sectiei de politie mi-a cerut actul de identitate si permisul de conducere. Am refuzat sa prezint permisul pentru ca nu eram in trafic. Eram pieton in acel moment. Sa intocmit proces verbal in care spune ca au suspendat permisul pentru ca am refuzat sa il prezint. Ce pot face in aceasta situatie? Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Puteți contesta PV de contravenție. Dacă au proba ca ati săvârșit alta contravenție și au fost nevoiți sa va legitimeze după oprirea mașinii, nu veți câștiga. Puteați sa declarați ca sunteți un simplu pieton fără permis, dacă va aflați doar întâmplător în fața secției de poliție. Dar eu nu cred ca erați întâmplător.

Ultima modificare: Vineri, 16 August 2019
latka, moderator
In urma unor incidente am ajuns la sectia de politie. La fata locului nu mi-au cerut permisul. Am mers in spatele masinii de politie 30 km, nu m-au oprit pentru a cere documentele. Dupa 15 minute de cand am ajuns in fata sectiei de politie mi-a cerut un act de identitate si permisul. Am inmanat buletinul iar permisul am refuzat sa il prezint pentru ca nu eram in trafic, nu ma aflam in masina pe locul soferului, eram pe strada. Cand am intrebat de ce are nevoie de permis mi-a spus ca vrea sa vada ca detin.. in conditiile in care avea datele mele si putea verifica in sistem. Cand mi sa inmanat procesul verbal mi s-a spus ca nu imi poate da dovada de conducere pentru 15 zile, nu am dreptul la dovada...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aha, deci nu erati pietonul ajuns intamplator in fata sectiei de politie. Pentru recuperarea permisului va trebui sa depuneti plangere contraventionala impotriva PV de contraventie si, apoi, cu certificatul de grefa pe care-l cereti ulterior depunerii plingerii, mergeti la sectia de politie si vi se va inmina permisul. Va judecati cu politia si va obtineti dreptatea in instanta (cu sau fara ajutorul unui avocat, asta e alegerea dvs). In caz de pierdeti procesul va trebui sa predati permisul.

Aveti, bineinteles, si varianta sa nu faceti nimic si sa asteptati sa va expire suspendarea.
Luni voi merge la Judecatoria din judet. Pana atunci pot conduce?
Cu ce? Nu aveți dovada cu drept de circulație, asa ați spus.

Alte discuții în legătură

Nu am primit procesul verbal Rundmc Rundmc Buna ziua Am depasit masina de politie pe trecerea de pietoni. Am fost oprit de catre agent care a fost singur in masina . Mi-a fost suspendat permisul ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis si amenda otilia13 otilia13 Buna seara! Ieri pe la ora patru dupa masa cand aglomeratia si haosul in trafic a fost foarte mare am fost urmarita si oprita de o masina de politie, motivul ... (vezi toată discuția)
Retinere permis fara a elibera dovada de circulatie tomalenuta tomalenuta Azi am avut ghinionul de a-mi aparea un pieton in fata masinii pe trecerea de pietoni. Pe banda 1 era parcata o masina in fata unei treceri de pietoni (in ... (vezi toată discuția)