avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Admitere in colegiul medicilor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Admitere in colegiul medicilor

Buna seara!
Anul acesta am terminat Facultatea de Medicina Dentara si va trebui ca dupa licenta sa ma inscriu la Colegiul Medicilor, unde pentru inscriere unul din actele necesare este cazierul. In 2017 am achitat o amenda penala (pentru posesie canabis). Intrebarea mea este daca va trebui sa astept pana dispare amenda din cazier sau pot depunde cazierul asa.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:46, 28 August 2019
In opinia mea, puteti depune cazierul , intrucat nu va incadrati in cazurile de nedemnitate mentionate in Legea 95/2006:

Conform art.385 alin. (1) din Legea 95/ 2006, privind reforma în domeniul sănătăţii, profesia de medic se exercită pe teritoriul României de către persoanele care îndeplinesc următoarele condiții:
- dețin un titlu oficial de calificare în medicină;
- nu se găsesc în vreunul dintre cazurile de nedemnitate sau incompatibilitate prevăzute de prezenţa lege;
- sunt apți din punct de vedere medical pentru exercitarea profesiei de medic;
-sunt membri ai Colegiului Medicilor din România.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de colaborare si inscriere in colegiul medicilor dentisti medicstomatolog18 medicstomatolog18 Buna seara, Sunt medic dentist din anul 2014. Doresc sa ma inscriu in CMDR si vin cu rugamintea sa analizati cazul meu. Lucrez ca reprezentant medical ... (vezi toată discuția)
Am castigat un concurs pentru un loc de munca la stat in cadrul ... Anonim1001 Anonim1001 Am castigat un concurs pentru un loc de munca la stat in cadrul unui spital. La depunderea dosarului nu mi a fost cerut cazierul, Acuma pentru semnarea ... (vezi toată discuția)
Profesii libere/pfa elisa17 elisa17 as vrea sa aflu daca pt a desfasura activitati independente ca medic trebuie sa ma inregistrez pfa la reg. comertului. am citit pe forumuri ca nu treb, pe ... (vezi toată discuția)