avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucrul in afara sediului social din contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucrul in afara sediului social din contract

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
M am mutat in alt oras, unde firma la care lucrez are un sediu pentru alta firma, decat cea din contract. Intrebarile mele sunt: care sunt sanctiunile aplicate firmei ca lucrez in sediul altei firme, avand in vedere ca sunt 2 firme si 2 orase diferite ?

Si daca doresc sa lucrez de acasa, natura job ului permitand acest lucru, dar imi este refuzata cererea, exista vreun argument legal legat de faptul ca nu efectuez munca in sediul social din contract ?

Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 3 Septembrie 2019
Corina1326, utilizator
Cel mai recent răspuns: Corina1326 , utilizator 18:24, 3 Septembrie 2019
In ce baza lucrati in acel sediu al altei forme si pentru ce societate lucrati ?

Daca ati lucra de acasa folositi tehnologia informației și comunicațiilor?
Buna ziua,

Multumesc pentru raspunsul d-voastra prompt.

Lucrez in baza aceluiasi contract, fara nici o modificare, pentru aceeasi societate. Doar ca in loc sa lucrez fizic in sediul social din orasul X lucrez fizic in orasul Y, in sediul altei firme decat cea din contract.

Raspunsul pentru intrebarea a doua este da.

Multumesc.
1. Nu cred ca poate fi sanctionat angajatorul de catre ITM pentru o astfel de situatie, ci doar trasata o masura de intrare in legalitate privind modificarea locului muncii...

2. Puteti studia ,pentru munca de acasa :
Legea nr. 81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă
[ link extern ]
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns.

O zi frumoasa !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz semnare act adițional, schimbare cm mihai lupu mihai lupu Bună ziua, datele problemei: - contract de munca la domiciliu - Firma vrea sa schimbe tipul contractului la domiciliu în contract de munca cu clauza de ... (vezi toată discuția)
Telemunca Chrisblinky2024 Chrisblinky2024 Telemunca Buna ziua, Un salariat isi poate desfasura activitatea in regim de telemunca de oriunde, chiar si de la sediul altei societati? Multumesc. (vezi toată discuția)
Nedeclarare punct de lucru Mariussuciu Mariussuciu Buna ziua, Am o firma care presteaza servicii de intermediere online pe baza de comision. Clientul ma suna pe telefon sau imi da mail, si eu ii raspund - ... (vezi toată discuția)