avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Un copil poate fii reprezentat de un avocat?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Un copil poate fii reprezentat de un avocat?

Buna ziua. Orice copil are drepturi. Atunci când ii sunt încălcate drepturile acesta poate fii reprezentat de un avocat spre exemplu la o executare silită? Din tot ce am citit legat de o executare silita minor reiese ca indiferent de ce zice copilul acesta nu îi sunt respectate dorințele. La terminare procedurile chiar dacă acesta refuză să se duca la părintele creditor va trebui forțat de părintele debitor contra voinței sale sa se duca la celalat parinte (spre exemplu ca in cazul meu intr-o alta țară la un părinte care nu are legături personale de 8 ani). Cine imi apara copilul in acesta caz pt ca eu ca părinte creditor voi fii nevoită să o fortez sa faca ceva care nu vrea ca nu am încotro nu pot plăti acele penalizări. Daca încalcă dorințele copilului, opinia acestuia etc. Atunci pentru ce mai sunt drepturile copiilor care statul spune că trebuie să le respecte. Si aici ma refer la un copil destul de maricel 10 ani. Deja are atititudine.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2019
yzabela, utilizator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 07:43, 13 Septembrie 2019
În acești 8 ani s-a cerut schimbarea programului de legături personale?
Eu zic ca nu au sens ironiile, nu ajuta userul în acest moment.
Autoritatea părintească este comuna? Ați încercat pana acum sa schimbați programul de legături personale? Dacă puteți sa ne oferiți un rezumat pe scurt al situației actuale ar ajuta.
Important e sa nu disperați pentru ca pana la urma cu putina răbdare și calm se pot găsi soluții mai bune.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
cum ziceam, dragostea nu se naste din hotarari judecatoresti, nici de penalitati si nici macar din consiliere. Asta e, timpul a trecut!
utilizatoarea scrie:
La terminare procedurile chiar dacă acesta refuză să se duca la părintele creditor va trebui forțat de părintele debitor contra voinței sale sa se duca la celalat parinte (spre exemplu ca in cazul meu intr-o alta țară la un părinte care nu are legături personale de 8 ani)

Nu doamna, la terminarea procedurilor, inteleptul leguitor roman transforma trantorul intr-un nemernic cu venit de mii de euro pe luna! Toti luati de la gura copilului, in asa-zisul lui interes. Nici comunistii nu au atins acest nivel de ipocrizie!
agpas:
Nicio șansa nu au bieții copii.

Au toate sansele din lume fara psihopati!
Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2019
gi-jane2, moderator
Buna seara si mulțumesc pentru răspunsuri. Povestea mea pe scurt este următoarea. Din anul 2012 tatăl copilului a plecat in Italia sa locuiască cu alta femeie a uitat ca are copil bineînțeles ca am divortat. Nu a sunat niciodată sa vorbeasca cu propriul sa copil nici macar de ziua acesteia. Nu a platit pensia de întreținere minor decât 4 luni dupa divorțat, atât. Nu a participat la creșterea și educarea fetei nici psihic nici financiar. Eu am fost singura care sa ocupat de toate aceste lucruri. Nu i-am făcut proces pt modificarea dreptului de vizita deoarece nu a fost nevoie până acum. Eu de doi ani locuiesc in Anglia am reusit sa ma pun pe picioare si acum încerc sa aduc fata aici. Am luat casa i-am făcut camera fetei cea mult dorita de ea ceea ce in România nu am putut face am un servici stabil bine platit zic eu. Printru proces am reusit sa iau fata in Anglia cu vizite asa am considerat pentru început întâi sa se acomodeze sa vad daca ii place etc. Am înscris fata la medic aici. În ianuarie anul in curs i-am transmis fostului sot sa vina sa avem o înțelegere pe cale amiabilă și să îmi dea ceva la mana sa pot lua fata aici definitiv asta fiind in interesul ei mai ales ca in Romania nu are părinți etc. Fiind in țară pentru niste cursuri acesta a venit la întâlnire cu avocată mea dar nu a fost de acord. Atunci eu am început demersul pe cale judecătorească plus ca i-am făcut plângere la politie pt neplata pensiei. Avand o suma credeti ma destul de mare. Pentru ca este nevoit de 4 luni sa plătească pensia de întreținere cred eu încearcă să se răzbune pe ori ce cale dintr-o data acesta are copil. O vrea la el in Italia in perioada August pt care are hotărâre judecătorească. Fata nu a vrut sa se duca bineinteles ca nu el este cel care sa prezentat sa ia copilu ci foști socrii sa o duca la el dar copilu nu a vrut nu il cunoaște nu are sentimente față de el. O simt ca are teama. Acum am văzut că a deschis aceste demers pe calea executare silită. Specific daca fata va vrea sa se duca la el nu am nimic împotrivă chiar m-aș bucura să aibă legături cu tatăl dar daca nu va vrea cum tot imi spune la telefon ca vreau la tine ca nu vreau la el...eu ce fac? Tare ma tem ca tot ce face este ca o răzbunare pt ca este obligat să plătească pensia nici de cum ca il intereseaza copilu.
Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2019
yzabela, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce program are exact de vizita ?
Inteleg ca are luna august, cere tocmai ce a trecut. Si cum mai are ?
Cum sunteti cu procesul de stabilire/ schimbare a locuintei copilului in strainatate ?
Ce a facut tatal exact cand copilul nu s-a dus la el in august? Sunteti in executare silita ? ACum unde sunteti dvs si unde e copilul ?
V-a anuntat in august ca va veni sa il ia ? Scrie in hotarare ca vizita in august se va efectua in Italia?
Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2019
gi-jane2, moderator
Dacă au venit bunicii și nu tatăl nu prea are ce sa execute, un program de vizita la care nu s-a prezentat.
As face ordonanță pentru a lua copilul în Anglia arătând urgenta, minora locuiește în tara fără parinti, tatăl nu s-a preocupat etc iar pana în iarna puteți lua copilul la dumneavoastră. Iar după sa vina sa ia fata din Anglia dacă vrea, nu se va mai deplasa garantat.
În rest când mai are drept de vizita, august anul viitor?

Alte discuții în legătură

Executare silită minor yzabela yzabela Nu sunt de acord cu legile din Romania privind executarea silită minor. Sunt unul dintre părinți care dorește ca fiica mea sa aiba relații cu tatăl ... (vezi toată discuția)
Refuzul minorului de a se intoarce la domiciliu dupa terminarea programului de vizita Diana_Munteanu Diana_Munteanu Buna seara! Am si eu cateva intrebari: Ce sa fac daca copilul meu ,dupa ce s-a dus in vacanta la tatal lui in Anglia nu vrea sa se mai intoarca la mine la ... (vezi toată discuția)
Fostul nu a platit pensia alimentara,dar pretinde sa ia copilul pe timpul vacantei.ce fac??? magdutza2010 magdutza2010 Buna seara! In urma divortului pronuntat de mai bn de o jumatate de an,copilul mi-a fost incredintat mie,iar tatal trebuie sa plateasca pensie alimentara ... (vezi toată discuția)