avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucrez full time la o firmă, câte contracte part ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucrez full time la o firmă, câte contracte part time de câte 2 ore pot încheia cu alte firme?

Buna ziua!
In acest moment lucrez full time la o firma, doresc sa ma extind putin, sa inchei contracte part time pe 2 ore si cu alte firme deoarece am mai multe calificari(detin curs de SSM, curs de PSI etc).
Intrebarea mea este, cu cate firme pot incheia aceste colaborari din punct de vedere legal(exista o limita?)
Multumesc anticipat pentru raspuns!!
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:35, 3 Octombrie 2019
Sunt de acord cu dl. Cornel Vasile, limitarea la 40+8 ore / saptamana se refera la un singur contract de munca. Nu exista insa nici o prevedere legala / sanctiune privind limitarea / depasirea numarului de CIM incheiate de o singura persoana.
Ultima modificare: Duminică, 15 Septembrie 2019
friday_325, utilizator
Contraveţia este la adresa Angajatorului.
Art. 260. - (1) Constituie contravenţie şi se sancţionează astfel următoarele fapte:
e3) primirea la muncă a unuia sau a mai multor salariaţi în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parţial, cu amendă de 10.000 lei pentru fiecare persoană astfel identificată, fără a depăşi valoarea cumulată de 200.000 lei;
Pentru ca o faptă contravenţională să fie considerată şi infracţiune intervine chestiunea volitivă în cunoştinţă de cauză. Codul Muncii prevede doar câteva situaţii delimitate cauzal şi condiţional specificate ca fiind Infracţiuni al Codul Muncii.
Nici nu s-a pus in discutie asa ceva in topicul initial .

Chiar as dori sa se poarte un dialog pe aceasta tema, dar trebuie sa respectam si prevederile Regulamentului de postare, astfel incat sa evitam postarile care exced subiectul acestui topic.
Ultima modificare: Luni, 16 Septembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule Mihai, am citit raspunsurile de mai sus si, desi nu sunt consilier juridic, iti pot spune din experienta mea / proiecte fonduri nerambursabile: daca ai un CIM cu 8 h/zi la o persoana juridica, fara a incalca si Codul muncii si Normele UE, mai poti incheia inca 2 CIM-uri cu cate 2 h/zi cu alte 2 persoane juridice astfel incat, cumulat, sa nu depasesti 12 h/zi ore munca = norme UE.
Normele Europene nu se refera la cumul de functii ..

Alte discuții în legătură

Mai multe cim-uri la angajatori diferiti Baltazar_one Baltazar_one Buna ziua, asi dori sa stiu daca in conditiile in care o persoana are incheiate 2 CIM-uri (unul durata normala si altul part-time), [b]la angajatori ... (vezi toată discuția)
Contract de munca remuss remuss Exista posibilitatea de a fi angajat la doua institutii diferite cu program de 8 ore/40 saptamanal?Multumesc (vezi toată discuția)
Ore/zi alinazaz alinazaz va rog frumos sa imi spuneti cate ore pe zi are voie sa lucreze un salariat? va multumesc (vezi toată discuția)