avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Doresc ca actualul soț să-mi adopte copilul dintr-o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Doresc ca actualul soț să-mi adopte copilul dintr-o căsătorie anterioară. De unde încep demersurile?

Doresc ca copilul meu, dintr-o casatorie anterioara, sa fie adoptat de actualul meu sot.
De unde incep demersurile?

In cazul in care adoptia nu este realizabila, copilul isi poate modifica numele? In ce conditii?
MULTUMESC MULT.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: 4carmen0 , utilizator 11:08, 16 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Luați legătura cu un avocat. (sunt multe aspecte de discutat și înscrisuri de adunat)
De ce credeți că nu ar fi realizabilă?
Și ce anume credeți că s-ar putea realiza printr-o simplă schimbare de nume? (fiindcă nu contează numele, ci filiația).
Cu tatăl biologic ați discutat? Care este (sau care credeți că ar fi) poziția lui în privința adopției?
Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2019
romascanu, moderator
Voi lua legatura cu un avocat. Cu tatal biologic nu am mai avut discutii de 9 ani de zile? Cam care credeti ca este relatie? Niciuna.
Multumesc pentru timpul dumneavoastra.
acest răspuns util
In acest caz, chiar daca tatal s-ar opune, sunt sanse ca instanta sa incuviiteze adoptia si fara acordul lui.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bănuiam. Că doar n-am stricat vreo două întrebări, așa, degeaba.
Dacă ar fi de acord, este relativ simplu.
Dacă ar refuza, dar se dovedește, prin orice mijloc de probă, că refuzul este abuziv, instanța poate să treacă peste acest refuz, dacă apreciază că adopția este în interesul superior al copilului, tinând seama și de opinia copilului. (Apropo - câți ani are? Căci ați vorbit de 9 ani de ... nevorbă. Dar lipsa aceasta de discuții putea să înceapă înainte de naștere sau la ceva timp după)

Dacă nu se prezintă la două termene consecutive fixate pentru exprimarea consimțământului, se poate considera refuz abuziv.

Dacă nu este de găsit, deși au fost făcute demersuri suficiente, consimțământul dvs. poate fi îndestulător. (Dar asta în mod excepțional. Să nu vă gândiți la varianta: ne-am uitat în stânga, în dreapta și văzând că nu e ...)
Ultima modificare: Luni, 16 Septembrie 2019
romascanu, moderator
acest răspuns util
Va multumesc foarte frumos pentru raspunsuri.
Copilul in prezent are 15 ani. Nu conteaza ca in toti acesti ani nu am primit banii pe alocatie. Asta e alta discutie. Sunt unele probleme care ma indreapta sa iau aceasta decizie.
La data divortului , copilul mi-a fost incredintat mie. Doar ca , situatia o cere, inclusiv copilul meu cere schimbarea numelui.
Nu o fac ca sa fiu cineva. E o necesitate.
Ultima modificare: Luni, 16 Septembrie 2019
4carmen0, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptarea fiicei de catre actualul sot Madda85 Madda85 Am avut o relație de concubinaj din care a rezultat o fetița! De când S a născut fetița de 9 ani trăiește cu mine și cu actualul meu soț! Tatăl ... (vezi toată discuția)
Adoptie Anca Nicoleta Sanco Anca Nicoleta Sanco Dacă tatăl biologic își da acordul pentru adopție și soțul dorește adopția copilului soției, care sunt actele necesare și demersurile pentru a face ... (vezi toată discuția)
Ar putea partenerul meu de viata sa-mi infieze fetita? violeta g violeta g Am o fetita de 9 ani dintr-o relatie anterioara. Fetita imi este incredintata prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva. Deoarece actualul meu partener ... (vezi toată discuția)