avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Montare antena satelit perete exterior
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Montare antena satelit perete exterior

Buna ziua.

As dori sa stiu daca am dreptul sa montez o antena de satelit pe peretele exterior al unei camere.

Administratorul mi-a spus ca peretele exterior e parte comuna, dar eu credeam ca e inclus in suprafata construita, pe care am cumparat-o cand am achizitionat apartamentul.

Multumesc in avans pentru ajutor.
Ultima modificare: Duminică, 29 Noiembrie 2009
danieljianu, utilizator
Cel mai recent răspuns: cavallis , utilizator 15:14, 3 Decembrie 2009
daca nu e retro-actiiv....macar o sa fie in viitor, si nu stiu caruia o sai convina sa dea "chirie" pt acele aparate de la geam ??? dar daca e sa respectam legea asa trebuie sa facem, NU?
mai ales daca avem 1-2 vecini care vor corectitudine pana in "panzele albe" si tocmai ei au "bube in cap" (de exemplu...ei au si AC la geamuri)
cavallis a scris:


...pai ce ar fi acum, asociatia (comitetul executiv) sa vina cu o hot. in care cei care au astfel de lucruri pe pereti sa plateasca taxe :)) ... ??? unde s-ar ajunge?
ce ar fi de facut cu aceste lucruri ? cum s-ar reglementa situatia cel mai bine (legal si fara probleme) ?

S-ar ajunge in situatia buna, corecta cand asociatia ar avea venituri suplimentare cu care ar putea face unele reparatii, fara ai costa pe proprietari si ar putea face fata mai usor in situatia in care sunt restantieri, iar aceste restante neachitate furnizorilor ar duce la sistarea unor utilitati.
De asemenea nu ar mai fi discutii intre proprietari deoarece toti cei care-si instaleaza antene pe partile comune vor plati, iar cei care nu au antene vor beneficia de o parte din bani prin repartizarea acestor sume in fondul de reparatii.
Asa ca toata lumea ar castiga.
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2009
Adriantot, moderator
pai avem si antene GSM pe terasa blocului, luam niste bani de acolo...si cand e sa reparam ceva, totul sa fie de la antene si bani daca e sa mai fie de dat de la proprietari ca sa suplimentam si sa reparam mai repede...nu vor :))
deci nu e vorba de fonduri suplimentare, intelegere si alte chestii...atata timp cat avem 1-2vecini care tot timpu comenteaza si asteapta sa faci o greseala sa te "taxeze" (adica sati aduca pe cap tot felu de controale).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aer conditionat alynus alynus buna ziua! Va rog sa ma ajutati intr-o problema....mi-am cumparat aer conditionat....am inteles ca am veoie pe langa multe acte si de acordul vecinilor. Ce ... (vezi toată discuția)
Conflict cu asociatia de locatari prisecaru georgian prisecaru georgian Locuiesc in Ploiesti, intr-un bloc cu 10 etaje. Doresc sa instalez o antena tip satelit, insa din balconul locuintei nu se receptioneaza semnal. In ... (vezi toată discuția)
Antene pe fatada blocurilor dddgab dddgab Buna ziua. Cred ca am citit undeva ca montarea aparatelor de aer conditionat si a antenelor parabolice pe zidurile (fatada) blocurilor nu ar avea nevoie de ... (vezi toată discuția)