avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proba cu înregistrare audio este legală/admisibilă? ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proba cu înregistrare audio este legală/admisibilă? Mi-am înregistrat patronul recunoscând că nu vrea să-mi plătească salariul dar judecătorul a respins-o

Am un litigiu de munca pe rol intrucat fostul angajator nu mi-a platit salariul.
La sedinta de judecata, am propus si proba cu inregistrarea audio cu patronul firmei intrucat acesta a avut o reactie foare urata si a recunoscut la telefon ca nu vrea sa imi plateasca salariul, am mentionat teza probatorie, dar dl judecator a respins proba, a spus ceva ca trebuie sa ia in calcul legalitatea probei.
Puteti sa imi spuneti la ce s-a referit? Pot re-solicita proba la urmatorul termen?
Exista un articol care reglementeaza admisibilitatea probelor?
Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: dserban , utilizator 15:16, 26 Septembrie 2019
Ar fi fost utila inregistrarea pentru dovedirea prejudiciului moral, pentru ca s-au purtat foarte urat cu mine desi stiau ca am absoluta nevoie de banii de salariu. Altcumva, nu pot dovedi asta pentru ca ei nu recunosc ca martori in ruptul capului. Dupa cum spuneam, ei incalca bunele moravuri si legea, nu noi care ii inregistram si nu suntem lasati sa dovedim ilegalitatile lor.

KMK a scris:

Nu va stresati cu utilizarea inregistrarii, neplata salariului va reiesi si din actele de contabilitate, adica Dvs daca ati afirmat ca nu v-a platit salariul, firma trebuie sa faca dovada contrarie, altfel vor fi obligati prin hotarare judecatoreasca la plata lui.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate domn, transcrieţi sub formă de stenogramă toată convorbirea, alături de CD-ul pus într-o folie şi depuneţi sub număr de înrefistrare la dosar, prin Registratură.
Degeaba pun eu prin Registratura daca judecatorul respinge proba, pur si simplu nu o va lua in calcul. Gresesc?

Martonze a scris:

Stimate domn, transcrieţi sub formă de stenogramă toată convorbirea, alături de CD-ul pus într-o folie şi depuneţi sub număr de înrefistrare la dosar, prin Registratură.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot folosi inregistrarile audio ca si proba? Vicky1 Vicky1 Sotul meu a intrebat-o pe mama niste lucruri de acum 10 ani, lucruri in favoarea lui. Banuiesc ca a si inregistrat-o ca dupa ce mama a vorbit el a inceput sa ... (vezi toată discuția)
...inregistrarea unei convobiri telefonice fara sa stiu petrisor1970 petrisor1970 ...contextul inregistrarii l-a constituit o convorbire telefonica cuun coleg de serviciu de care nu am avut habar o buna perioada de timp. pentru a-mi ... (vezi toată discuția)
Probe in civil cuziamusia cuziamusia ce art de lege califica si controleaza admiterea in procesele civile a probelor de tipul, informatie pe suport modern, electronic (CD, card memorie, flash ... (vezi toată discuția)