avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proprietarul îmi cere bani pentru facturi cu consumul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proprietarul îmi cere bani pentru facturi cu consumul estimat al gazului și curentului, deși indecșii de când m-am mutat arată că nu am consumat atât. Cum calculez ce am de plătit?

Bună ziua. M-am mutat cu chirie pe data de 21 august 2019. Din ziua in care efectiv am locuit la adresa respectiva, am făcut fotografii la contoarele de la gaze si curent. După 2 săptămâni, proprietarul mi-a spus ca am de plata cumulat curent si gaze 300 lei pentru ca el a plătit facturile si estimatul este mai mare decât ce am fotografiat noi. Va dau exemplu: la gaze indexul vechi este de 3997, iar cel nou de 4016. Când m-am mutat indexul de pe contor era de 3981. La curent, indexul vechi este de 5735, iar cel nou de 5842. La mutarea in locuință indexul era de 5743. Eu cât am de plata din toate acestea? Imi cere banii, 153 lei, pe factura de gaze care este cu perioada de facturare 11.07.-10.08 si 151 lei pe factura de curent care este cu perioada de facturare 06.07-07.08. Am încercat sa ii explic ca ar trebui sa plătesc decât diferența de mc sau kw, dar o tine una si bună ca eu trebuie sa ii dau banii. Cat si ce trebuie sa plătesc eu? Poate greșesc in ceea ce privește calculele. Va rog sa ma ajutați cu un răspuns. Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 13 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 15:57, 15 Octombrie 2019
Pana la urma cat timp nu platiti din urma consumul altora, nu conteaza ca acum indexul e mai mare, luna urmatoare va fi mai mic. Discutati cum sa dati citirile reale - pe site-ul furnizorului in ultimile zile ale lunii se introduc manual indecsi pe baza unui nume de user si a unei parole care se creaza cu factura de utilitati in fata - exista si optiunea ca sa vina pe email.
Cred ca nu va puteti intelege cu proprietarul si veti pleca mai devreme sau mai tarziu.Sau cedati dumneavoastra 300 lei ca sa nu umblati pe drumuri.Depinde cum va e mai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare contoare wireless, plata proprietar sau chirias ? ChSi ChSi Schimbare tipurilor de contoare, s-au schimbat in contoare wireless ce trimit indecsii direct la admin, plata lor a fost introdusa in suma de administrare, eu ... (vezi toată discuția)
Factura engie la un an după vânzarea apartamentului. noul proprietar nu vrea să o plătească, eu cu pot rezolva situția? ana_tudose ana_tudose Buna ziua, Am vandut un apartament in Februarie 2016. La un an si jumatate dupa, am primit o factura de gaze pe numele meu pentru perioada Decembrie ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta intre asociatia de proprietari si asociatia de locatari(chiriasi)? MCA2014 MCA2014 Ca si chiriasi ai unui bloc ANL nu putem infiinta o asociatie de proprietari pe care sa se factureze apa, gazul de la centrala termica comuna, lumina de pe ... (vezi toată discuția)