daca decedeaza, veti mosteni impreuna cu sotul daca intre timp nu va avea copii, daca va avea, acesta/ acestia va inlatura ca parinti de la nostenire.
sa inteleg ca partea mea de contributie la cumpararea ap(.25% intrucat la casatoria noastra era achitat 50%)nu-mi da niciun drept?
ba da, aveti un drept de creanta, adica dreptul ca atunci cand veti dori/la un eventual divort de ex, sa va cereti contributia inapoi.
eu, daca as fi in locul doamnei, nu v-as constitui niciun drept de abitatie sau uzufruct, asta ar insemna ca dvs sa locuiti pana la deces in acea casa, fie ca divortati, fie ca fata vrea sa vanda casa, fie ca decedeaza doamna, fie ca divorteaza si nu mai vrea sa va vada.. dvs o sa fiti vesnic acolo.
dvs aveti o contributie de 25% si doamna de 75%, iar daca va da drept de uzufruct, drepturile voastre vor fi egale, practic, adica desi fata va avea nuda proprietate, cu car enu prea are ce face, dvs si sotia veti folosi in mod egal casa pana la deces.
sigur, relatiile dintre dvs pot fi f bune si sa nu fie probleme pana la sfarsit, dar daca sunt asa de bune, de ce vreti un drept de uzufruct ?
pe doamna o inteleg de ce doneaza fiicei , ca in caz ca ea moare prima, dvs sunteti mostenitor si daca nu renuntati la mostenire, fiica dvs va ajunge sa imparta casa cu copiii dvs cand nu veti mai fi, adica 1/4 cat ati mosteni, ar imparti-o in 3.