avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosare penale conexate dupa stabilire termen de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosare penale conexate dupa stabilire termen de solutionare?

Buna ziua!

Daca o persoana are doua dosare penale (pentru fapte diferite si in alta perioada de timp), fiindca este vorba de acelasi invinuit se poate dispune conexarea dosarelor?
Chiar daca unul din dosare avea termen de pronuntare stabilit de judecatorul de drepturi si libertati in urma unei durate non-rezonabile a urmaririi penale?
Eu asteptam solutia pentru primul dosar dar acum ca le-au conexat, cei de la politie sustin ca s-a anulat termenul de pronuntare a solutiei. Este adevarat? Consider ca s-a cautat o cale sa scape de termen. Pot cere recuzarea procurorului?

Multumesc!
Nu pare sa se poata ceea ce ziceti daca am inteles eu bine situatia.
Nu ar trebui sa va deranjeze, este mult mai bine ptr. dvs.
Efectiv intr-unul din cele doua dosare s-a impus un termen de pronuntare a solutiei de catre judecatorul de drepturi si libertati , care nu a fost respectat, iar ei sustin ca daca se conexeaza dosarele nu se mai tine cont de termenul respectiv.

Asa este procedura? Exista aceasta procedura? Ce temei legal are?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Nu pare sa se poata ceea ce ziceti daca am inteles eu bine situatia.

Ma deranjeaza pt ca nu s-a respectat termenul de pronuntare a solutiei de catre Parchet la data stabilita de judecatorul de drepturi si libertati. Este posibil asa-ceva? In baza carui articol?

Pot sa atac aceasta decizie?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Nu ar trebui sa va deranjeze, este mult mai bine ptr. dvs.

Daca vreti sa va faceti aparari concrete si efective puternice trebuie sa apelati la avocat.
Dupa parerea mea se poate ajunge la respingere dar este destul de mult de lucru in concret si trebuie facuta o argumentatie juridica destul de lunga.
Este vorba de un ansamblu de norme juridice care trebuie interpretate in concret pe caz.
Probabil ca o sa va coste destul.de mult avocatul daca este sofisticat pe plan juridic.
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Lipsa raspuns consultare dosar IonB IonB Buna ziua, De peste 3 luni de zile fac solicitari (personal la Parchet si pe mailul Parchetului) pentru comunicarea stadiului cercetarilor in cadrul unui ... (vezi toată discuția)
Termen stadiu de cercetare penala Narcisa_ Narcisa_ 1) De la data depunerii unei plangeri penale, organul de cercetare penala are un termen anumit pentru solutionare a cercetarii penale? In cat timp trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Raport sexual cu minori nicoleta 70 nicoleta 70 Nepoata mea este in cauza.In anul 2014 a avut loc fapta cand fata nu implinise 14 ani .S a efectuat expertiza de paternitate a fatului dupa chiuretaj ... (vezi toată discuția)