avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... De cate luni de indemnizatie beneficiez ?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

De cate luni de indemnizatie beneficiez ?

Buna ziua ! Momentan ma aflu in CCC1. Copilul s-a nascut in luna martie 2018 iar eu a trebuit sa astept inca 42 de zile pentru a intra in concediu. Prima plata a indemnizatie s-a facut in luna iunie 2018. Plata indemnizatie se face pana copilul implineste varsta de 2 ani ? Daca este asa , asta ar insemna ca ar fi platite , in cazul meu , doar 1 an si 9 luni, pana cand copilul va face 2 ani. Oare am calculat eu ceva gresit sau asa este? Va multumesc frumos pentru sfaturi si raspunsuri !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:39, 9 Decembrie 2019
Dupa nasterea celui de al doilea copil mergeti la primarie si depuneti cateva acte, va ajuta dumnealor, si, pe perioada cat se suprapun cele doua concedii, o sa primiti indemnizatia pentru primul copil ( suma ce o primiti acum) plus un stimulent in suma de 1250 lei pentru al doilea copil.
Intrebati la primarie, ar trebui sa va ajute dumnealor.
Va multumesc frumos amandurora pentru sfaturi si ajutor !
Dacă am primit doar 1125 lei ca si stimulent, cui ar trebui să mă adresez pentru lămuriri ?

Ionut.ion a scris:

Dupa nasterea celui de al doilea copil mergeti la primarie si depuneti cateva acte, va ajuta dumnealor, si, pe perioada cat se suprapun cele doua concedii, o sa primiti indemnizatia pentru primul copil ( suma ce o primiti acum) plus un stimulent in suma de 1250 lei pentru al doilea copil.
Intrebati la primarie, ar trebui sa va ajute dumnealor.

Primariei si/sau AJPIS.
Poate nu a fost vb. de o luna completa...
sau poate se opreste vreun impozit de care eu nu stiu...
Ultima modificare: Luni, 9 Decembrie 2019
Ionut.ion, utilizator
Nu cumva luna nu a fost intreaga pentru care ati primit acea suma ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nastere al doilea copil in timpul cic pentru primul copil habar habar Buna ziua Am urmatoarea situatie. In momentul de fata eu ma aflu in concediu ingrijire copil si primesc indemnizatie. Sotia nu lucrase suficient ca sa ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si indemnizatie de crestere a copilului catalinaelenavochita catalinaelenavochita buna seara, as dori daca se poate sa ma lamuriti in urmatoarea problema:.in data de 11 sept 2015( cu aproximatie) trebuie sa nasc.incepand din 01.08.2015 voi ... (vezi toată discuția)
Indemnizație copil DanaCaplea DanaCaplea Sunt o mămică care este în concediu creștere copil și sunt din nou gravidă cu al doilea bebeluș. As naște în septembrie 2020 cad ar trebuii sa ma ... (vezi toată discuția)