avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... centrala termica de imobil neverificata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

centrala termica de imobil neverificata

In imobilul in care locuiesc exista 2 apartamente care au centrale proprii, iar restul sunt deservite de o centrala termica veche, care este o adevarata bomba. I-am avertizat pe cei in cauza sa repare centrala (oricum nu are reviziile la zi), dar nu au facut nimic toata vara. Deocmdata nu au pornit-o, deoarece am amenintat ca ii reclam la ISCIR. In caz ca vor porni totusi centrala, care pe langa faptul ca scoate zgomote infioratoare mai pierde si apa (risc de explozie), pe cine chem (politia? pompierii?) pana ajung la ISCIR?
Cel mai recent răspuns: dboariu , utilizator 21:00, 4 Decembrie 2009
Nu exista asociatie de proprietari. Revizia n-a mai fost facuta de mai bine de 5 ani.
La noi, indiferent ce fel de centrala sau necentrala are apartamentul, blocul, scara, au venit sa verifice reprezentantii furnizorului de gaz.
Au pus un afis la scara si-au tot verivicat vreo 2 saptamani pana i-au gasit pe toti. Au verificat vizual instalatia de gaz, existenta electrovalvelor de intrerupere automata, actele de instalare a centralelor si ultima verificare tehnica facuta de firme autorizate, etc. Au intocmit procese verbale cu verificarea respectiva si-au consemnat aceste lucruri. I-au fortat pe cei care nu aveau verificarea CT in termen de valabilitate sa o faca urgent prin amenintarea ca le sisteaza furnizarea gazului.
Acum cativa ani un proprietar a facut o reclamatie la GAZ spunand ca cineva a facut o improvizatie. Au aparut imediat, au verificat, au trimis raspuns, etc.
Asta e solutia, apelati la furnizorul de gaz, daca nu cumva centralele la dv functioneaza pe altceva, ca nu am vazut sa va referiti la furnizorul de gaz.
multumesc mult! cred ca asta e solutia salvatoare! pe gaz functioneaza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Centrală termică reparație victorcernau victorcernau Bună ziua. A intervenit o defecțiune la centrala termică. Nu am reusit să efectuez această reparație cu firma care a executat ... (vezi toată discuția)
Contor gaze apartament + instalatia de gaze casa scarii elapopy elapopy Buna ziu, Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cum se face verificarea contuarelor de gaze ale fiecarui apartament cat si a conductelor de gaze de pe casa ... (vezi toată discuția)
Iscir pentru centrala de acasa? ? robertmihairadu robertmihairadu S\'altare. Zilele aceste m-a sunat o duduie spunandu-mi ca trebuie sa reinnoiesc autorizatia ISCIR (la doi ani), eu figurand in baza lor de date ca fiind ... (vezi toată discuția)