avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Dilema hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Executare silită

Dilema hotarare judecatoreasca

Buna ziua!
Va rog frumos un ajutor urgent in urmatoarea speta:
- s-a contestat in instanta un titlu executoriu de o persoana fizica in valoare de 600 lei iar in prima instanta s-a castigat cu anularea titlui si cheltuieli de judecata de 500 lei. S-a facut apel dar si acesta a mentinut sentinta initiala si a mai stabilit inca 55 lei cheltuieli de executare. Fac mentiunea ca in nici o hotarare nu se vorbeste de restituirea sumelor poprite ci doar de anularea titlui executoriu. Acum, cel care a piedut procesul (o persoana juridica) ce trebuie sa plateasca? Doar cheltuielile de judecata 555 lei? S-au si titlul executoriu care a fost emis de un executor?
Va multumec!
Ultima modificare: Joi, 21 Noiembrie 2019
Goguvoinicu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Goguvoinicu , utilizator 13:57, 22 Noiembrie 2019
Buna ziua,
Ce s-a cerut prin cererea introductiva?
Anularea titlului cu revenirea la situatia initiala si restituirea sumelor deja incasate sau doar anularea?
Daca s-a cerut doar anularea va trebui sa solicitati, eventual prin instanta, returnarea sumelor.


Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Ce s-a cerut prin cererea introductiva?
Anularea titlului cu revenirea la situatia initiala si restituirea sumelor deja incasate sau doar anularea?
Daca s-a cerut doar anularea va trebui sa solicitati, eventual prin instanta, returnarea sumelor.

Nu stiu ce s-a cerut deoarece eu reprezint persoana juridica care a pierdut procesul si nu stim ce trebuie platit. Cum am spus, in hotarari nu se vorbeste decat de anularea titlului executoriu si sunt stabilite cheltuielile de judecata dar nu si de restituirea sumei poprite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S-a anulat executarea silită dar s-a respins cererea de obligare a intimatei la cheltuielile de judecată. este normal? dorumihalache dorumihalache Abia s-a afisat pe scurt Hotararea prin care s-a anulat executarea silita pornita impotriva mea, s-au anulat toate actele de executare, s-a admis intoarcerea ... (vezi toată discuția)
Am câștigat un proces cu anaf, dar nu vor să-mi restituie banii pentru că în sentință nu scrie explicit ,,restituirea sumei executate”. vă rog să-mi spuneți ce am de făcut tomela tomela Buna ziua ! Pe scurt : la sfarsitul anului 2017 aflu intamplator de o decizie de impunere pentru plata CASS pentru anul 2012 ( desi firma la care lucrasem ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciar contabila mimi56_manolescu mimi56_manolescu Va rog sa-mi spuneti daca Cer expertiza judiciar contabila pe cale separată intr-un proces civil, presupun ca inițial cel care introduce acțiunea ... (vezi toată discuția)