avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Te poate obliga angajatorul sa muncesti in zilele ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Te poate obliga angajatorul sa muncesti in zilele legale libere?

Buna ziua,

Puteti sa imi spuneti va rog cadrul legal prin care un angajator (directorul departamentului) te poate obliga sa muncesti in zilele legale libere (25.12 ; 26.12; 01.01 ; 02.01)? Mentionez faptul ca situatia este in cadrul unei institutii publice iar angajatii sunt functionari publici.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:42, 28 Noiembrie 2019
Nu vad cum ati putea muncii daca este institutie a statului si sunteti functionar public, adica teoretic institutia nu desfasoara activitate in zilele respective. Daca erati in mediul privat, era alta situatie.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2019
Recovery Consulting Ralex , Consultant GDPR
Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie Tpopa Tpopa buna seara, aş dori să ştiu cum poate fi condiţionat un angajat (funcţionar public), care -şi dă demisia în timpul aplicării unei legi extrem de ... (vezi toată discuția)
Cine ma poate obliga sa lucrez in zi nelucratoare,fie si activitate cotata extrascolara marianapruteanu marianapruteanu Buna ziua.De ani buni,primaria localitatii din care face parte scoala in care activez,obliga(ce-i drept,pe cai ocolite)cadrele didactice din scoala sa ... (vezi toată discuția)
Drepturile gravidei la locul de munca Maria Tanaseeee Maria Tanaseeee Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Am anuntat angajatorul prin cerere scrisa, prezentare ecografie si adeverinta medicala de starea mea de ... (vezi toată discuția)