avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce drepturi au copiii celei de a doua sotii a tatalui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce drepturi au copiii celei de a doua sotii a tatalui meu

ce drepturi au copiii celei de a doua sotii, in conditiile in care apartam. este intabulat cu prima sotie, iar dupa decesul ei suntem trecuti pe certificatul de mostenitor si noi, cei 3 copii din prima casatorie. apartam. a fost terminat de platit in timpul celei de a doua casatorii, cu sprijinul nostru financiar, deoarece tata a hotarat ca ne lasa noua ap. cu conditia sa - l ajutam la rate. Acum a murit si cea de a doua sotie si copiii ei vor mostenire
Cel mai recent răspuns: danita68 , utilizator 16:27, 30 Noiembrie 2019
Soția își moștenește soțul decedat. Are drept să moștenească 25% din cota parte a tatălui dvs.
Copii ei din altă căsătorie, dacă au alt tată, nu au nici un drept la bunurile soțului mamei lor.
La moștenire vin copiii defunctului, nu copiii altora.
Când spuneți „copiii celei de-a doua soții”, presupun că vă referiți la copii care NU erau ȘI copii ai tatălui dvs. Dacă e așa, atunci nu-l moștenesc.

În schimb, soția supraviețuitoare își moștenește soțul. Ea are dreptul la o pătrime din averea tatălul dvs. (Și probabil tatăl dvs. avea 5/8 sau 10/16 din ap. după moartea primei soții.)

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Noiembrie 2019
romascanu, moderator
Acum a murit si cea de a doua sotie si copiii ei vor mostenire

firesc, ce drepturi avea sotia, acum sunt mostenite de copiii ei.
Mulțumesc mult pt răspunsuri, dar am uitat să precizez că tata nu este decedat. Toate actele sunt pe mama și tata(contract de apartament, intabulare)și, după decesul mamei avem CM noi, copiii naturali și cu tata, cea de a doua soție nu este trecută nicăieri în acte. Singura problema este ca apartamentul a fost achiziționat în rate și a fost terminat de achitat în timpul celei de a doua căsătorii, dar cu sprijinul nostru financiar
Cum vi s-a spus mai sus, copii își moștenesc mama, dacă aceasta a lăsat în urma ei ceva bunuri, bani la bancă....
Ultima modificare: Vineri, 29 Noiembrie 2019
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiune cristinapit cristinapit Va rog mult sa ma ajutati cu urmatoarea problema. De curand tatal meu a decedat mostenitori fiind sotia lui, eu si fratele meu. Imobilul ramas in urma tatalui ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, se da urmatoarea situație. tata cu 2 copii ramane ... Magthalena Magthalena Buna ziua, Se da urmatoarea situație. Tata cu 2 copii ramane vaduv. Dupa 4 ani se recasatoreste si are cu actuala sotie inca 2 copii. A achizitionat un ... (vezi toată discuția)
Succesiune soți Adi. M. P. Adi. M. P. Bună ziua. Care sunt drepturile de succesiune ale intre soți. În cazul nostru : sotul are doi copii din căsătorii anterioare. Deține o casa cumarata pe ... (vezi toată discuția)