avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce drepturi au copiii celei de a doua sotii a tatalui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce drepturi au copiii celei de a doua sotii a tatalui meu

ce drepturi au copiii celei de a doua sotii, in conditiile in care apartam. este intabulat cu prima sotie, iar dupa decesul ei suntem trecuti pe certificatul de mostenitor si noi, cei 3 copii din prima casatorie. apartam. a fost terminat de platit in timpul celei de a doua casatorii, cu sprijinul nostru financiar, deoarece tata a hotarat ca ne lasa noua ap. cu conditia sa - l ajutam la rate. Acum a murit si cea de a doua sotie si copiii ei vor mostenire
Cel mai recent răspuns: danita68 , utilizator 16:27, 30 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

danita68 a scris:

dar am uitat să precizez că tata nu este decedat.

Deci... am scris degeaba si asta ca ati uitat ce era mai important.
copiii ei isi mostenesc mama, dar asta nu are legatura cu casa, care e bunul dvs si al tatalui.
Sotia avea un drept de creanta pt ratele platite, insa dvs puteti dovedi ca mai mult le-ati platit dvs.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

danita68 a scris:
... am uitat să precizez că tata nu este decedat.

A! Păi atunci, este ... viceversa.
Tatăl dvs. iși moștenește soția, alături de copiii ei.
Iar in moștenirea soției sale NU intră nicio fracție din dreptul de proprietate asupra apartamentului in discuție. Pentru că ap. este proprietatea dvs. a fraților dvs. și a tatălui dvs. (viu).

Soția sa ar fi putut pretinde cel mult un drept de creanță asupra ratelor plătite de tatăl dvs. în timpul căsătoriei lor. (din bani comuni). Și nici copiii ei nu pot pretinde mai mult decât cota lor parte (moștenită de la mamă) din acest drept.
Mulțumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cristinapit cristinapit Va rog mult sa ma ajutati cu urmatoarea problema. De curand tatal meu a decedat mostenitori fiind sotia lui, eu si fratele meu. Imobilul ramas in urma tatalui ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, se da urmatoarea situație. tata cu 2 copii ramane ... Magthalena Magthalena Buna ziua, Se da urmatoarea situație. Tata cu 2 copii ramane vaduv. Dupa 4 ani se recasatoreste si are cu actuala sotie inca 2 copii. A achizitionat un ... (vezi toată discuția)
Succesiune soți Adi. M. P. Adi. M. P. Bună ziua. Care sunt drepturile de succesiune ale intre soți. În cazul nostru : sotul are doi copii din căsătorii anterioare. Deține o casa cumarata pe ... (vezi toată discuția)