avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua,
tatal meu a decedat anul acesta,lasand un apartament cu 2 camere in care locuieste sotia actuala,mama mea vitrega. Apartamentul nu este un bun comun cu actuala sotie. El a fost cumpărat acum 30 de ani,iar la acea vreme nu era cu actuala sotie.
Am demarat procedura de succesiune la notar,incercand sa rezolv problema amiabil,insa dansa a refuzat,dorind sa mergem in instanță
Intrebarea mea este: pot cere in instanta sa mi se achite toate cheltuielile de judecata de catre dansa,mai ales ca eu am incercat mai intai varianta amiabilă?
Pot dovedi ca am fost fortat de dansa sa apelez la instanta si nu mi se pare normal ca aceste cheltuieli de judecata sa se imparta in functie de cota de mostenire. Mentionez ca sint unicul fiu al tatalui meu.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Nadys , utilizator 19:39, 29 Noiembrie 2019
Am toate documentele necesare,insa m-a indus in eroare acest aspect legat de impartirea cheltuielilor de judecata,care s-ar face in functie de cota mostenita de fiecare parte implicata. Aveam nevoie de inca o parere avizata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune camym camym Buna ziua, am si eu cateva probleme la care as dori sa gasesc raspuns.Sora mea a decedat in urma cu 6 luni.Ea si cumnatul nu au avut copii.Acum cumnatul ne-a ... (vezi toată discuția)
Refuz prezentare la succesiune Adela Nadia Adela Nadia Cum sa procedez in cazul in care unul dintre mostenitorii legali (sotia supravietuitoare ) nu doreste sa se prezinte la notar pentru a finaliza succesiunea. Ca ... (vezi toată discuția)
Mostenire mireladolta mireladolta buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca mai am vreo sansa la apartamentul tatalui meu,acesta fiind decedat in urma cu doi ani iar succesiunea nu s-a facut ... (vezi toată discuția)